Au început înscrierile pentru colonizarea planetei Marte

Mars One, compania care doreşte să trimită primii oameni pe Marte în 2023, a deschis sesiunea de aplicaţii pentru cei care vor să ajungă pe Planeta Roşie. În program se poate înscrie oricine doreşte, dar este dispus să plătească 13 dolari pentru a intra în joc.

Mars One este o companie olandeză care a anunţat vara trecută că plănuieşte să trimită un satelit de comunicaţii pe planeta Roşie până în 2016 şi după alte etape să trimită un om acolo, pentru ca în 2025 pe Marte să existe deja patru-cinci astronauţi care să pregătească terenul pentru o colonie.

Proiectul a fost pornit de către un om de afaceri olandez care a gândit totul ca pe un mare reality show. Toată misiunea va fi monitorizată, începând cu momentul selecţiei astronauţilor şi până la primii paşi pe Planeta Roşie. Însă această modalitate de finanţare trebuie îmbinată cu o sponsorizare serioasă pentru un avantaj competitiv. Bas Landsorp, şeful proiectului, a declarat deja că toate componentele pentru a realiza maşinăria sunt disponibile, iar discuţiile cu producătorii au început deja.

Oficialii companiei au declarat că au vorbit cu o varietate de companii private care acţionează în domeniul aeronauticii şi susţin că au reuşit să strângă cel puţin câte un furnizor pentru fiecare piesă pentru misiune, inclusiv pentru cele care vor fi folosite pentru colonia de pe Marte. Banii veniţi de la sponsori vor finanţa studiile de design iniţiale, care vor necesita între 500 şi 2.500 de ore de muncă.

Mars One estimează că preţul final va fi în jur de 6 miliarde de dolari. De asemenea, show-ul de la televiziune va începe în 2013 când va începe procesul de selecţie pentru cei 40 de astronauţi.

Între 2016 şi 2020, Mars One va trimite o serie de misiuni robotice pe Marte. Primii patru astronauţi ar trebui să păşească pe Planeta Roşie în 2023, iar mai mulţi vor veni doi ani mai târziu. Nu există momentan planuri pentru ca aceştia să se întoarcă pe Pământ.

Înscrierea se face pe site-ul applicants.mars-one.com unde puteţi posta şi un video de prezentare în care să vă motivaţi alegerea, iar apoi reprezentanţii Mars One vor alege câţiva oameni care vor fi antrenaţi timp de câţiva ani pentru a rezista pe Marte.

Nu trebuie cunoştinţe foarte multe despre Marte, astronomie sau alte ştiinţe, ci trebuie pur şi simplu să avem un set de cunoştinţe diverse, rezistenţă psihologică şi alte asemenea caracteristici.

Momentan s-a înscris o singură persoană din România. Numele ei este Andreea şi trăieşte în Canada.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.