Au început operaţiunile de dezinsecție și deratizare

3D ISS România, firma care se ocupă cu aceste operațiuni, în București, va trimite pe teren peste 56 de echipaje care să acopere toată zona orașului.

S-a început prin igienizarea subsolurilor de bloc, unde s-au pus tratamete împotriva șobolanilor și se va continua prin împrăștierea de substanțe speciale în spațiul public ,în special, în parcuri, acolo unde este nevoie de îndepărtarea căpușelor din iarbă și a țânțarilor.

„ Am început marți o acțiune care se va termina efectiv la sfârșitul lui noiembrie, timp în care se vor efectua mai multe treceri complete prin Capitală”, a declarat directorul firmei 3D Romania, Andrei Leca.

Directorul a precizat că pentru a parcurge întreg orașul o singura data, procedura dureaza în medie doua-trei luni, pentru început fiind folosite substanțe pentru deratizare. Primăria Capitalei a ținut să precizeze că aceste operațiuni se desfășoară de la periferia orașului, acolo unde se pare că este cea mai mare nevoie de a se interveni, către centru.

Specialiștii susțin că vremea mult prea caldă pentru acestă perioadă a provocat această invazie de căpușe și alte insecte, pentru că a favorizat apariția timpurie și înmulțirea rapidă a acestor dăunătoare.

Din cauza faptului că s-au înregistrat deja câteva zeci de cazuri de înțepături de căpușă, Primăria Capitalei roagă ca aceste acțiuni să fie făcute cu maximă seriozitate, pentru a combate cât mai rapid problema.

Muşcătura de căpuşă poate duce la paralizie, orbire sau chiar moarte, iar medicii le recomandă oamenilor să nu meargă desculţi prin iarbă, să-şi deparaziteze animalele de casă, iar copiii mici trebuie verificaţi atent atunci când se întorc de la joacă.

Tot municipalitatea a ținut să precizeze că în ceea ce privește acțiunile împotriva căpușelor și a țânțarilor,acestea se vor desfășura între orele 21:00 și 24:00,atunci când insectele sunt foarte active,dar și pentru ca cetățenii să simtă un disconfort cât mai mic.

În cadrul programului se vor curăța, în acest sens, aproximativ 22.000 de scări și subsoluri de imobile.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.