Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Autostrada Unirii – o reușită a colaborării societății civile cu forțele politice democratice!

Publicat: joi, 06 decembrie 2018
Am participat cu bucurie la ceremonia de la Palatul Cotroceni când s-a promulgat legea care obligă orice guvern să ducă la bun sfârșit proiectul autostrăzii Ungheni-Iași-Tg. Mureș. Ca parlamentar al opoziției din Iași, evenimentul a avut o însemnătate aparte. A fost momentul în care societatea civilă și politicienii forțelor democratice din România și-au dat mâna pentru un proiect de maximă importanță pentru Moldova.

Votul covârșitor din Parlament pentru această lege a demonstrat că românii, atunci când își doresc un lucru, se organizează și își susțin proiectele profesionist, nu mai pot fi ignorați. Nu există într-o democrație o altă formulă de exercitare a puterii în afara partidelor politice care participă la alegeri și obțin voturi! La fel, nu există stat de drept și democrație consolidată fără o societate civilă autentică, dispusă să își consume energii constructive pentru a monitoriza puterea și a o trage la răspundere atunci când devine abuzivă sau își ignoră propriul popor!

Ca urmare, parlamentarii puterii nu au avut încotro și, de teamă că vor fi trași la răspundere pentru respingerea unor proiecte care asigură dezvoltarea țării, au votat în cele din urmă Autostrada Unirii. Este de la sine înțeles că în acest moment toți ochii vor fi ațintiți către bugetul de stat pe 2019, când actualul executiv va da testul minimului bun-simț de a respecta legea.

Este un caz special ca o lege să ajungă la promulgare deoarece și-au dorit-o în mod nemijlocit cei mai mulți români. În țara noastră s-a legiferat prea mult sub influența grupurilor de interese și a lobby-ului ilegal! Adesea, în Parlamentul României au ajuns oameni ușor manipulabili de către baronii politici! Este momentul ca poporul să preia din nou controlul asupra Parlamentului, prin alegerea unor oameni vrednici, trimițând în bezna istoriei actuala putere PSD-ALDE.

Felicitări moldovenilor care au demonstrat atât de multă perseverență în atingerea unui țel! Trebuie să luăm acest moment drept reper reprezentativ al democraţiei și să îndemnăm societatea civilă să ni se alăture în actul de legiferare. Doar prin transparență și urmărind țeluri comune vom reuși să răsplătim memoria celor care au făcut posibilă Unirea de la 1 decembrie 1918!

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=106882

Publicat de la data dec. 6 2018. Categorii Opinii. Comentarii.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 iunie 2019, 19:59
 

NNE
Furtună
21°C
22 km/h
Perceput de temperatură: 19°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 88%
Vânt: 22 km/h NNE
Rafale de vânt: 43 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:32
Apus: 21:04
Prognoza 26 iunie 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit
31°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

N
Senin
18°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 25-06-2019 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor Mesaj :   INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 25 iunie, ora 11 – 27 iunie, ora 20Fenomene vizate: disconfort termic accentuat          Vremea va fi călduroasă, […]

Loto

Horoscop

  • 216.728 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team