Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Avocatul Poporului, Raport special privind prevenirea și combaterea violenței domestice

Publicat: luni, 14 mai 2018

Avocatul Poporului va prezenta, în toamna acestui an, un Raport Special privind prevenirea și combaterea violenței domestice, a declarat domnul MOLNÁR Zsolt, Adjunct al Avocatului Poporului, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale specializate în această problematică. La reuniune, alături de Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea și de domnul MOLNÁR Zsolt, Adjunct al Avocatului Poporului, au participat doamnele Dorina David și Monica Acatrinei, consilieri la instituția Avocatul Poporului. Din partea organizațiilor neguvernamentale au participat doamna Ana-Maria Apopei, asociația Necuvinte, doamna Andreea Bragă, Centrul Filia și domnul Mihail Popescu din partea GRADO, ultimele două asociații fiind membre ale Rețelei pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor.

 

În cadrul întâlnirii, Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea a arătat deschiderea instituției pe care o conduce către colaborarea cu organizațiile neguvernamentale și a insistat asupra extinderii nivelului tematic al colaborării. La rândul său, domnul MOLNÁR Zsolt, Adjunct al Avocatului Poporului, a prezentat succint principalele puncte ale viitorului Raport, care este elaborat împreună cu Asociația Necuvinte, cu care Avocatul Poporului are un protocol de colaborare. Adjunctul Avocatului Poporului a subliniat faptul că raportul va conține, între altele, și propuneri de modificare a legislației privind problematica violenței domestice. El și-a exprimat, totodată, speranța că documentul va contribui la eliminarea lacunelor din domeniu și va aduce schimbări pozitive în problematica prevenirii și combaterii violenței domestice.

 

Reprezentanții organizațiilor neguvernamentale (ONG) au prezentat, în cadrul întâlnirii, problemele cu care se confruntă, între care colectarea de date privind violența domestică, de la instituțiile și autoritățile publice, date pe care le consideră incomplete și cu un grad mare de generalitate. Membrii  ONG-urilor au atras atenția că toate datele au fost solicitate în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

 

Asociația Necuvinte, prin reprezentanta ei, doamna Ana-Maria Apopei, și-a exprimat nemulțumirea în privința faptului că datele statistice obținute de la instituții diferite, dar care privesc aceeași problematică, sunt discordante.

 

În cadrul reuniunii a fost abordată și problema legislației în domeniul violenței domestice, care va trebui îmbunătățită, cei prezenți atrăgând atenția că există mai multe proiecte de modificare și completare a mai multor acte normative, care se află de prea mult timp în procedură parlamentară.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=97381

Publicat de la data mai 14 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

2 aprilie 2020, 19:05
 

ESE
Soare
11°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 23%
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:55
Apus: 19:44
Prognoza 3 aprilie 2020
Zi
 

SSV
Predominant înnourat
16°C
Vânt: 7 km/h SSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

NNV
Predominant senin
3°C
Vânt: 0 km/h NNV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 01-04-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 01 aprilie, ora 10 - 03 aprilie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 01 aprilie, ora 10 - 03 aprilie, ora 10;Fenomene vizate: vreme […]

Loto

Horoscop

  • 279.140 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team