Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Avocatul Poporului, Raport special privind prevenirea și combaterea violenței domestice

Publicat: luni, 14 mai 2018

Avocatul Poporului va prezenta, în toamna acestui an, un Raport Special privind prevenirea și combaterea violenței domestice, a declarat domnul MOLNÁR Zsolt, Adjunct al Avocatului Poporului, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale specializate în această problematică. La reuniune, alături de Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea și de domnul MOLNÁR Zsolt, Adjunct al Avocatului Poporului, au participat doamnele Dorina David și Monica Acatrinei, consilieri la instituția Avocatul Poporului. Din partea organizațiilor neguvernamentale au participat doamna Ana-Maria Apopei, asociația Necuvinte, doamna Andreea Bragă, Centrul Filia și domnul Mihail Popescu din partea GRADO, ultimele două asociații fiind membre ale Rețelei pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor.

 

În cadrul întâlnirii, Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea a arătat deschiderea instituției pe care o conduce către colaborarea cu organizațiile neguvernamentale și a insistat asupra extinderii nivelului tematic al colaborării. La rândul său, domnul MOLNÁR Zsolt, Adjunct al Avocatului Poporului, a prezentat succint principalele puncte ale viitorului Raport, care este elaborat împreună cu Asociația Necuvinte, cu care Avocatul Poporului are un protocol de colaborare. Adjunctul Avocatului Poporului a subliniat faptul că raportul va conține, între altele, și propuneri de modificare a legislației privind problematica violenței domestice. El și-a exprimat, totodată, speranța că documentul va contribui la eliminarea lacunelor din domeniu și va aduce schimbări pozitive în problematica prevenirii și combaterii violenței domestice.

 

Reprezentanții organizațiilor neguvernamentale (ONG) au prezentat, în cadrul întâlnirii, problemele cu care se confruntă, între care colectarea de date privind violența domestică, de la instituțiile și autoritățile publice, date pe care le consideră incomplete și cu un grad mare de generalitate. Membrii  ONG-urilor au atras atenția că toate datele au fost solicitate în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

 

Asociația Necuvinte, prin reprezentanta ei, doamna Ana-Maria Apopei, și-a exprimat nemulțumirea în privința faptului că datele statistice obținute de la instituții diferite, dar care privesc aceeași problematică, sunt discordante.

 

În cadrul reuniunii a fost abordată și problema legislației în domeniul violenței domestice, care va trebui îmbunătățită, cei prezenți atrăgând atenția că există mai multe proiecte de modificare și completare a mai multor acte normative, care se află de prea mult timp în procedură parlamentară.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=97381

Publicat de la data mai 14 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 noiembrie 2018, 3:29
 

NE
Noros
0°C
14 km/h
Perceput de temperatură: -6°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:14
Apus: 16:46
Prognoza 18 noiembrie 2018
Zi
 

ENE
Înnourat
5°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Zăpadă
-1°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-11-2018 Ora : 20 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 20:00 si 02:00 In zona : Județul Constanta;Județul Tulcea; Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală viteze de 55 - 65 km/h
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 15-11-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 16 noiembrie, ora 05 – 18 noiembrie, ora 12; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului la munte, precipitații slabe mixte în zonele joase de relief; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: […]

Loto

Horoscop

  • 149.935 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team