Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Axis Communications va prezenta la Smart City Expo 2018 cele mai noi soluții dedicate orașelor inteligente

Publicat: marți, 23 octombrie 2018

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, anunță participarea la Smart City Expo – eveniment ce va avea loc la Barcelona în perioada 13-15 noiembrie 2018 – unde va prezenta o varietate de produse dedicate siguranței și mobilității în orașe.

Noțiunea de orașe inteligente, caracterizate printre altele de siguranță, mobilitate și servicii, este des adusă în discuție și joacă un rol tot mai important în societatea modernă, motiv pentru care din 2011 se desfășoară un eveniment dedicat. Smart City Expo World Congress reprezintă cel mai important punct de întâlnire pentru reprezentanți guvernamentali și locali, furnizori de servicii de securitate și multe alte personalități sau profesioniști care dezbat avantajele orașelor inteligente, în care datele și infrastructura sunt interconectate. Iar, în calitate de important furnizor de echipamente și soluții de securitate, supraveghere și analiză, Axis Communications are un loc firesc pe partea de orașe mai sigure într-un astfel de cadru.

Smart City Expo este ocazia de a prezenta rezultatele activității noastre de mai mulți ani, în care ne-am axat pe siguranță publică și mobilitate – două dintre atributele de bază ale orașelor inteligente. Pentru noi, este o oportunitate atât de a demonstra rolul pe care îl jucăm în dezvoltarea de orașe mai inteligente și mai sigure, cât și pentru a ne informa cu privire la noile provocări, astfel încât să putem dezvolta soluții care să vină în întâmpinarea lor”, a spus Stefan Alfredsson, Global Solution Marketing Manager, Safe Cities, Axis Communications.

Îmbunătățirea siguranței persoanelor și eficientizarea traficului sunt două elemente esențiale pentru orice cadru urban modern și reprezintă obiectivele soluțiilor AXIS care vor fi prezentate la Smart City Expo 2018, alături de situații reale în care tehnologia a îmbunătățit viața oamenilor. Un astfel de exemplu este orașul Atlanta, din Georgia, S.U.A. Aici, poliția a lansat Operațiunea Shield (Scut), în cadrul căreia conținutul furnizat de echipamentele de supraveghere video – atât din mediul privat, cât și din cel public – este organizat într-un singur centru de comandă. Iar în New Orleans, s-a implementat un mecanism de partajare și integrare a informațiilor furnizate de camere, de echipamente de recunoaștere a numerelor de înmatriculare și de dispeceratul 911, care îi permite poliției să detecteze, investigheze și să prevină mai eficient infracțiunile. Pentru a putea contribui la multiplicarea unor astfel de scenarii de succes pe tot cuprinsul globului, Axis Communications desfășoară parteneriate cu producători și dezvoltatori renumiți în industria soluțiilor de securitate, alături de care continuă să creeze instrumente pentru o mai bună conectare a datelor și a informațiilor.

Pentru ca cetățenii să poată beneficia de un oraș inteligent, acesta trebuie să fie în primul rând unul sigur. În orice mediu urban, siguranța, securitatea și mobilitatea oamenilor și a bunurilor au reprezentat dintotdeauna factori esențiali, iar astfel a apărut nevoia de tehnologie inovatoare. Adoptând o arhitectură deschisă pentru platforma de securitate Genetec™ Security Center, parteneriatul cu Axis ne permite să ne menținem într-o poziție din care putem modela un viitor mai sigur pentru orașe”, a spus Christian Chenard-Lemire, Team Lead pentru Intelligent Transport Systems la Genetec Inc.

Traficul dintr-un oraș are la rândul lui un impact direct asupra calității vieții, iar prin fluidizare se pot obține îmbunătățiri economice și de imagine. Din acest motiv, Axis Communications și partenerii săi oferă soluții de management video al traficului, cu ajutorul cărora autoritățile pot implementa optimizări în timp real și pot colecta informații esențiale pentru fundamentarea unor decizii pe termen lung. Pe lângă detectarea automată a accidentelor și abaterilor, camerele inteligente de trafic pot fi folosite și pentru colectarea de informații complexe despre trafic. Astfel, în urma implementării unui astfel de sistem, orașele pot obține drumuri mai sigure, mobilitate îmbunătățită și, per ansamblu, cetățeni mai mulțumiți.

În cadrul Smart City Expo World Congress 2018, Axis Communications va prezenta propriile tehnologii, alături de posibilitățile create prin colaborările cu Genetec, DeDrone, Herta, ViNotion, Libelium și Sorama. De asemenea, la eveniment vor fi prezenți și membrii de seamă ai grupului Axis – Citilog și 2N.

Mai multe detalii despre prezenta Axis la congres aflati de la link: https://www.axis.com/newsroom/node/449

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=105351

Publicat de la data oct. 23 2018. Categorii IT & C, IT&C.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

22 februarie 2019, 5:26
 

VSV
Parţial noros
3°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 3°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 64%
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:05
Apus: 17:54
Prognoza 23 februarie 2019
Zi
 

NE
Înnourat
1°C
Vânt: 22 km/h NE
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

N
Parţial înnourat
-6°C
Vânt: 7 km/h N
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-02-2019 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 22 februarie, ora 14 - 23 februarie, ora 16Fenomene vizate: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare […]

Loto

Horoscop

  • 184.140 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team