Bani aruncati pe apa sambetei: Pasajul Basarab din Capitala risca sa devina o ruina

Pasajul Basarab este cel mai mare proiect de infrastructura din Romania, insa nu are receptia lucrarilor facuta nici dupa 7 ani de la inaugurare. De prima receptie dupa terminarea lucrarilor, ar fi trebuit sa se ocupe Primaria, insa nu s-a facut in anul 2011, la inaugurare.

 Astfel, pasajul a ramas in tot acest timp in intretinerea constructorului. O data cu trecerea timpului au aparut gropi, luminile arse nu sunt schimbate, iar partea metalica a inceput sa rugineasca.

Acesta a  fost  inaugurat in iunie 2011 de primarul Sorin Oprescu, iar investitia se ridica la 240 de milioane de euro.

Primaria Capitalei sustine ca atunci cand Gabriela Firea a preluat mandatul, nu era demarat niciun proiect care viza receptia lucrarilor. In acest moment, lucrarile sunt expertizate, iar dupa analiza expertizei vor fi luate masuri.

„Pasajul Basarab a fost deschis circulatiei in anul 2011, in momentul in care s-au finalizat partial lucrarile si s-au facut toate testele de rezistenta, dar fara sa fie facuta receptia la terminarea lucrarilor pentru ca, la momentul inaugurarii, o serie de lucrari adiacente care faceau parte din proiect nu erau finalizate. Este vorba despre parcarea de sub pasaj, lifturi, trotuarul rulant etc. Deschiderea pasajului fara receptie la terminarea lucrarilor a fost posibila pentru ca, pe vechiul regulament de receptie, prevazut in H.G.273/1994, beneficiarii lucrarilor puteau prelua si pune in functiune parti din lucrare”transmite Primaria Capitalei printr-un comunicat de presa.

Procesul de receptie nu a fost demarat nici la 5 ani de la punerea in functiune a pasajului, dupa declaratiile Primariei Capitalei.

„In anul 2017 s-a constituit comisia de receptie la terminarea lucrarilor, formata din specialisti ai PMB, RATB, Administratia Strazilor si ai Inspectoratului de Stat in constructii care, in urma verificarii lucrarilor executate si a documentelor suport, a decis expertizarea intregii lucrari. Expertiza realizata de profesori universitari, ingineri de Univeristatea Tehnica de Constructii Bucuresti este finalizata, fiind depusa in data de 2 martie 2018 la Registratura PMB. Dupa analiza acestei expertize, comisia este in masura sa comunice rezultatele si masurile ce se impun”, sustine PMB.

 

Articol integral pe manager.ro

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.