Băsescu: ADIO, PDL! Îmi voi face un nou partid

Traian Băsescu a postat, sâmbătă, după Convenţia PDL, pe Facebook, un material video, în care anunţă ruperea de PDL. „Adio PDL! Noi astăzi ne-am despărţit definitiv. Mă voi dedica unei alte construcţii de dreapta”, a spus şeful statului.

„Am văzut finalul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. Am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul în care nu au înţeles să fie democraţi, mă face să spun acum, definitiv şi pentru totdeauna: Adio, partid democrat! Astăzi ne-am despărţit, ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni care nu fug cu urne, cu oameni care acceptă dreptul democratic al construcţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL. PDL a demonstrat că poate fi ţinut pe direcţie democratică atâta timp cât a ştiut de un lider autoritar, imediat ce au simţit că pot fi singuri, aripa FSN-istă a răbufnit iar Convenţia de astăzi este proba că 50% din partid este încă ancorat în năravurile FSN. Adio, PD! Adio, PDL! Noi astăzi ne-am despărţit defenitiv. Aveţi drumul vostru iar eu îl am pe al meu”, a spus Băsescu.

În replică, Vasile Blaga a comentat, la cererea jurnaliştilor, că mesajul lui Traian Băsescu a fost „suficient de clar”. „Domnia sa a spus adio partidului, a spus că nu doreşte să ducă după domnia sa o piatră de moară. Nu cred că vreodată în istoria noastră am fost o piatră de moară pentru domnul preşedinte”, a declarat Vasile Blaga.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.