Băsescu: Reunificarea dintre România şi Republica Moldova va avea loc mai devreme

Reunificarea dintre România şi Republica Moldova va avea loc mai devreme, în Uniunea Europeană, a declarat, preşedintele Traian Băsescu, vineri, pentru un cotidian din Chişinău.

Preşedintele României şi-a mai exprimat încrederea că Republica Moldova va putea semna Acordul de asociere la Uniunea Europeană, cu ocazia Summit-ului de la Vilnius.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să-şi modifice pronosticul de 25 de ani pe care l-a făcut cu ceva timp în urmă.

„Se va întâmpla mult mai devreme, pentru că Republica Moldova va intra în Uniunea Europeană. Am promovat la nivelul Consiliului European ideea că Republica Moldova trebuie să fie cuplată în pachetul de integrare al Balcanilor de Vest, ceea ce acum a devenit o realitate”, a spus președintele pentru EVZ Chișinău.

Un prim pas spre împlinirea acestui vis este semnare Acordului de asociere la Uniunea Europeană iar Băsescu este optimist că documentul va fi parafat în scurt timp.

„În mod cert, cu ocazia Summit-ului de la Vilnius, Republica Moldova va parafa Acordul de asociere la Uniunea Europeană şi Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, ceea ce, în câţiva ani îi va netezi drumul către demararea negocierilor de aderare. Nu va fi însă un drum uşor, dar cu certitudine este unicul drum spre prosperitate a românilor din stânga Prutului”, a mai spus Traian Băsescu.

Interviul în exclusivitate cu preşedintele Traian Băsescu a fost acordat cu ocazia lansării de către Evenimentul Zilei a ediţiei de Chişinău.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.