BBC: Germania este cea mai populară țară din lume

Germania este cea mai populară țară din lume, potrivit unui sondaj BBC. Pe următoarele poziţii în topul destinaţiilor preferate de turişti se află Canada şi Marea Britanie.

 Pe primul loc în clasament se află Germania. 59% dintre cei chestionaţi au avut cuvinte de laudă la adresa acestei ţări. Canada ocupă locul doi urmată de Marea Britanie. Prezența Regatului Unit pe poziția a treia a clasamentului poate fi explicată prin găzduirea Jocurilor Olimpice de anul trecut, eveniment care le-a crescut popularitatea britanicilor.

 Imediat după podium, pe locul patru, s-a clasat Japonia, stat care anul trecut era în fruntea clasamentului. Franța se află pe locul cinci cu 49% de păreri pozitive, iar Statele Unite cu 45% voturi pozitive ocupă locul opt.

 La coada clasamentului se află Coreea de Nord, Pakistan şi Iran, ţări despre care respondenții au considerat că au o influență negativă asupra lumii.

 Studiul a fost realizat pe un eșantion de 26 de mii de oameni din 16 țări diferite. România nu a fost inclusă în clasamentul făcut de BBC.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.