BCR va concedia 800 de angajaţi în 2013

Pentru a reveni pe profit, BCR va concedia 800 de oameni în 2013, adică in jur de 10% din numărul total al angajaţilor băncii, a declarat Andreas Treichl, şeful Erste Bank, acţionarul majoritar al BCR.

BCR a anuntat, la finalul anului trecut, un plan de restructurari care prevede, printre altele, concedierea unui numar total de 1600 de angajati pe parcursul acestui an si in prima jumatate a anului viitor.

Treichl a precizat, din nou, ca BCR va reveni pe profit in acest an, insa este inca prea devreme pentru a prevedea cand exact se va intampla acest lucru. Intrebat daca sefii BCR vor primi un bonus special de performanta, Treichl a raspuns ca nu, desi cu alta ocazie a spus ca a negociat cu seful BCR, Martin Skopek, o plata suplimentara daca va face banca profitabila. Grupul BCR a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 1,2 miliarde lei (277 milioane euro), pe fondul majorării cu 68,2% a costului cu provizioanele.

In privinta restructurarii bancii, el a spus ca este in plan cu asteptarile iar noua conducere face o treaba foarte buna.

Treichl a spus ca l-a trimis pe Martin Skopek sa conduca BCR pentru ca este unul dintre cei mai experimentati bancheri de retail din Erste Group, urmand a ramane in Romania cel putin pana cand vor fi formati bancheri romani mai experimentati. „Suntem ferm convinsi ca vom castiga mult pe aceasta piata daca o vom administra corespunzator”, a adaugat Treichl.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.