Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Beneficiarii POS DRU vor depune doar documente in format electronic

Publicat: vineri, 19 aprilie 2013

Incepand de luni, 22 aprilie, beneficiarii de fonduri europene contractate prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) vor depune doar documente justificative in format electronic pentru a deconta sumele aferente cheltuielilor eligibile efectuate in cadrul proiectelor. Documentele vor fi scanate si vor fi depuse de beneficiari la Organismele Intermediare POS DRU pe CD si va fi incheiat un proces verbal de predare-primire a CD-ului.

“Este inacceptabil ca beneficiarii sa vina cu mii de pagini cand depun documentele pentru a-si recupera banii. Nu mai tolerez aceasta abordare in relatia cu beneficiarii si am solicitat in mod expres Autoritatii de Managment POS DRU ca incepand de luni, 22 aprilie, toate cererile de rambursare si documentele aferente sa fie depuse numai in format electronic. Mai mult, in viitorul apropiat aceste documente vor fi depuse online. Efectul acestor masuri va fi accelerarea ritmului de absorbtie a fondurilor europene si degrevarea beneficiarilor de o activitate inutila”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

In prezent documentele justificative pot fi depuse doar pe suport hartie. Cand depun cereri de rambursare a fondurilor UE, beneficiarii trebuie sa aduca dovezi pentru toate cheltuielile eligibile efectuate in implementarea proiectului, precum: copii ale facturilor, ale contractelor incheiate, rapoarte de activitate, listele cu expertii implicati in derularea proiectului. Din cauza volumului urias de documente justificative, depunerea unei cereri de rambursare inseamna de obicei predarea a 20-30 de bibliorafturi, iar in unele cazuri se poate ajunge chiar la 70 de bibliorafturi.

Tot de saptamana viitoare vor fi facute si plati partiale catre beneficiarii care nu au depus unele documente justificative. Acestia vor primi sumele aferente cheltuielilor eligibile care vor fi validate. Cheltuielile pentru care beneficiarii nu au depus toate documentele justificative vor fi decontate in cadrul urmatoarei cereri de rambursare.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=5024

Publicat de la data apr. 19 2013. Categorii FINANȚE - BĂNCI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

11 iulie 2020, 6:49
 

N
Soare
16°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:42
Apus: 21:00
Prognoza 12 iulie 2020
Zi
 

SV
Parţial însorit cu furtună
33°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

NE
Predominant înnourat cu precipitaţii
15°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 309.854 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team