BEREC: Consultare publica privind accesul la internet deschis (net neutrality)

Pana la data de 25 aprilie 2018, BEREC invita partile interesate sa-si exprime punctele de vedere pentru a realiza o evaluare a efectelor pe care le are aplicarea Ghidului BEREC privind accesul la internetul deschis in contextul implementarii Regulamentului european pe acest subiect. Documentul de consultare este disponibil, in limba engleza, aici.

Consultarea are scopul de a colecta informatii cu privire la experienta directa a partilor implicate in aplicarea Regulamentului, dupa cum prevede Ghidul, incepand cu 30 aprilie 2016. Comisia Europeana va face o evaluare a Regulamentului in sine, in prima parte a anului 2019.

Pe langa aspectele generale privind aplicarea Regulamentului si a Ghidului, BEREC este interesat in special de modul in care partile implicate au resimtit impactul Ghidului asupra adoptarii noilor tehnologii.

Punctele de vedere primite de la partile implicate vor fi utilizate pentru a pregati un raport de Opinie al BEREC pentru Comisia Europeana in legatura cu aceasta evaluare a Regulamentului. BEREC intentioneaza sa publice raportul la sfarsitul anului 2018.

Procesul de consultare publica

Toate partile interesate sunt invitate sa trimita puncte de vedere la adresa de e-mail: NN-Evaluation-Consultation@berec.europa.eu sau prin intermediul platformei de consultare online pusa la dispozitie de BEREC la adresa https://consultations.berec.europa.eu/en/berec pana la data de 25 aprilie 17:00 CET 2018. Punctele de vedere primite dupa termenul limita mentionat mai sus nu vor fi luate in considerare. Este preferabil ca punctele de vedere sa fie transmise in limba engleza.

Informatii suplimentare privind consultarea, inclusiv inregistrarea pe platforma online, pot fi solicitate si la adresa: NN-Evaluation-Consultation@berec.europa.eu.
Aceasta consultare publica se desfasoara in principal pe platforma de consultare online a BEREC https://consultations.berec.europa.eu/en/berec intr-un mod care permite participantilor sa isi prezinte observatiile, sa voteze in favoare sau impotriva sau sa incarce fisiere publice sau confidentiale din fiecare sectiune.

Toate opiniile vor fi publicate pe site-ul BEREC, tinand seama de solicitarile privind confidentialitatea si publicarea datelor cu caracter personal. Orice astfel de solicitari trebuie clar indicate: pe platforma online, utilizand butonul „Document confidential” sau, daca este trimis prin e-mail, specificand in mod clar care sunt informatiile considerate confidentiale.

Mai multe informatii sunt disponibile pe pagina de internet a BEREC, aici.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.