BERLINALĂ 2018 „Nu mă atinge-mă”, cel mai bun lungmetraj

Filmul experimental „Nu mă atinge-mă”/ „Touch me not”, al regizoarei Adina Pintilie, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj în cadrul galei de premiere a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin de sâmbătă seara.

„Filmat pe o perioadă de 10 săptămâni, între anii 2015 şi 2017, cu o distribuţie mixtă de actori profesionişti (Tomas Lemarquis, Laura Benson) şi persoane reale, „Nu mă atinge-mă” este o explorare personală care pune sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate, ca aspect fundamental al existenţei umane”, informează ICR Berlin, într-un comunicat transmis AGERPRES.

În acest an, regizorul Călin Peter Netzer a fost membru al juriului care a desemnat câştigătorul premiului pentru cel mai bun film de debut – GWFF Best First Feature Award.

Lista premiilor pentru competiţia oficială în care au concurat 19 filme este următoarea:

– Ursul de Aur pentru cel mai bun film – „Touch me not”, de Adina Pintilie (România, Germania, Cehia, Bulgaria, Franţa)

– Ursul de Argint Marele Premiu al Juriului – „Twarz”(Mug), de Malgorzata Szumowska (Polonia)

– Ursul de argint Premiul Alfred Bauer pentru film care deschide noi perspective – „Las herederas”, de Marcelo Martinessi (Paraguay, Uruguay, Brazilia, Norvegia, Franţa).

– Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor – Wes Anderson pentru „Isle of Dogs” (Regatul Unit, Germania)

– Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă – Ana Brun, pentru „Las herederas” (Paraguay, Uruguay, Brazilia, Norvegia, Franţa).

– Ursul de Argint pentru cel mai bun actor – Anthony Bajon, pentru „La Pričre” (Franţa)

– Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu – „Museo”, de Alonso Ruizpalacios (Mexic)

– Ursul de Argint pentru cea mai bună contribuţie artistică – „Dovlatov”, de Alexey German (Rusia, Polonia, Serbia).

Premiile celei de-a 68-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin au fost decernate sâmbătă seara, în cadrul unei ceremonii de gală, în prezenţa a numeroase vedete. Juriul internaţional a fost prezidat de regizorul şi compozitorul german Tom Tykwer, iar din componenţa sa au mai făcut parte actriţa belgiană Cécile de France, producătoarea americană Adele Romanski, criticul de la revista Time Stephanie Zacharek (SUA), compozitorul nipon Ryuichi Sakamoto şi spaniolul Chema Prado, istoric al celei de a 7-a arte.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.