Bicicliştii – invitaţi la „vânătoare de deşeuri” în cadrul campaniei „Let’s Bike It!”

Organizatorii Zilei de Curăţenie Naţională, ‘Let’s Do It, Romania!’, demarează începând de luni, timp de două săptămâni, seria de evenimente „Let’s Bike It!”, prin care bicicliştii invitaţi la „vânătoare de deşeuri” vor fi recompensaţi cu premii inedite în valoare de peste 10.300 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al reprezentanţilor proiectului, în perioada 20 august – 2 septembrie va avea loc „Let’s Bike It!”, o serie de evenimente de cartare marca „Let’s Do It, Romania!”.

Seria de evenimente va fi organizată în 18 judeţe, după următorul program: pe 25 august la Iaşi, Vrancea şi Dolj, pe 26 august în Neamţ, Ilfov şi Timiş, pe 1 septembrie în Botoşani, Suceava, Iaşi, Cluj şi Argeş, respectiv pe 2 septembrie în Bacău şi Prahova.

„Toate zonele cu deşeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deşeuri dezvoltată la scală internaţională. Aceasta cuprinde informaţii despre loc, tipuri, originea deşeurilor pentru analiză şi pentru a arăta progresul realizat. Zonele cu deşeuri puse pe hartă vor fi ecologizate de către voluntari pe 15 septembrie 2018, Ziua de Curăţenie Naţională”, notează sursa citată.

Pentru a notifica un morman de deşeuri pe hartă, este nevoie de instalarea gratuită a aplicaţiei de mobil World Cleanup, disponibilă gratuit pentru Apple şi Android, de înregistrarea în aplicaţie cu contul de Google sau Facebook şi, nu în ultimul rând, realizarea unei fotografii care să fie însoţită de informaţii despre deşeurile postate.

În cadrul noii campanii vor fi acordate premii în valoare de 10.347 lei pentru cei mai implicaţi biciclişti. Astfel, pentru locul I sunt puse în joc trei Biciclete Oraş Elops 100 Cadru Jos Negru B’Twin, respectiv Curăţitor Karcher pentru biciclete. De asemenea, premiul II este recompensat cu cinci trotinete Town 9EF Alb 15 Adulţi Oxelo şi patru aspiratoare Karcher, în timp ce ocupanţii locului III pot primi trei corturi 2 Seconds Albastru Quechua şi două Espresoare Tchibo Cafissimo.

Pentru menţiuni sunt disponibile: 20 de rucsacuri drumeţie MH500 20 L Negru Quechua, 10 mingi de baschet, 10 mingi de fotbal, trei skateboard-uri Skate MID500 Robot Oxelo, trei seturi badminton Set Fileu/două rachete Easy Set Discover, Oti Mop Spray 2 în 1, ştergător Spray 3 în 1,  Oti Gama saci menajeri Solid Extra.

‘Let’s Do It, Romania!’ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 şi până în prezent, ‘Let’s Do It, Romania!’ a implicat peste 1,4 milioane de voluntari în acţiuni de curăţenie naţională şi peste 170.000 de elevi şi părinţi în proiecte de educaţie ecologică.

O nouă ediţie Ziua de Curăţenie Naţională va fi organizată pe data de 15 septembrie 2018, şi la care sunt aşteptaţi să participe un milion de persoane.

„Pe 15 septembrie, vrem ca 1 milion de oameni să se unească într-un singur scop, acela de a face curat în toată România. Evenimentul organizat în România face parte din campania World Cleanup Day, ce va avea loc în aceeaşi zi la nivel mondial, şi în cadrul căruia sunt aşteptaţi să ia parte 380 de milioane de oameni din 150 de ţări, adică 5% din populaţia globală”, a declarat, în cadrul conferinţei de lansare a campaniei pentru 2018, Anca Baniţă, membru al echipei de conducere „Let’s Do It, Romania!”.

Pentru ediţia naţională din acest an, organizatorii se bazează pe o reţea de 200 de voluntari din 41 de judeţe, care vor promova şi convinge oamenii să iasă la marea ecologizare.

Sursa: AGERPRES

Foto: Let’s Do It, Romania!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.