Biogazul, energia ieftină din curtea fiecăruia

Utilizarea biogazului nu este o idee nouă, ea a fost folosită mai ales începând cu anii 70 din secolul trecut, la prima criză  a combustibililor fosili. De câţiva ani însă, ea revine în atenţia publică, fiind o metoda simplă şi nu foarte costisitoare de satisfacere a nevoilor energetice, având în vedere sursele practic inepuizabile de materie primă.

China este principala ţară interesată de această sursă de energie, foamea uriaşă de surse energetice a unei ţări în plină expansiune economică  fiind motivul interesului sporit pentru a acoperi cât mai ieftin necesarul de energie.

Modul simplu şi nu foarte scump de obţinere a biogazului a determinat autorităţile chineze să ceară tuturor comunităţilor rurale să realizeze instalaţii de obţinere a gazului metan din biomasă.

Este o metoda ieftină şi practică de transformare a deşeurilor vegetale în sursă de energie.

În prezent, în China există peste 10 milioane de instalaţii de biogaz, acestea satisfăcând peste 80% din necesarul de energie termică al localităţilor rurale în care sunt amplasate.

Germania a realizat în ultimii ani peste 5000 de instalaţii de producţie a biogazului, în special în cadrul fermelor zootehnice.

Continuarea pe Financiarul.ro

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.