Biserica îl vrea pe Dumnezeu pomenit în viitoarea Constituţie

Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, în frunte cu ÎPS Teofan, plănuieşte să iniţieze o acţiune de sensibilizare a oficialităţilor, întrucât se doreşte ca numele lui Dumnezeu să apară în viitoarea Constituţie a României, informează Ziarul de Iași.

Potrivit sursei citate, feţele bisericeşti vor ca în legea fundamentală a ţării să fie subliniat rolul familiei în societate, importanţa tradiţiei creştine a poporului român, dar şi rolul pe care Biserica Ortodoxă Română (BOR) l-a avut în istoria ţării. Conform informaţiilor oferite de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iaşilor, în Constituţie trebuie evidenţiată inclusiv necesitatea predării religiei în şcoală, precum şi importanţa susţinerii românilor în afara graniţelor.

Întrebat cum vede ideea ca în Constituţie să fie menţionat numele lui Dumnezeu, liderul liberal Crin Antonescu a declarat că România va rămâne un stat laic, iar o eventuală propunere pentru trecerea numelui lui Dumnezeu în Constituţie este „destul de discutabilă”.

„Eu vă pot spune o părere strict personală, deşi nu sunt tentat să o fac, pentru că e bine ca poziţiile noastre ca persoane, ca partide, să fie spuse la momentul potrivit. Din punctul meu de vedere, în acest moment este o chestiune destul de discutabilă şi care necesită o discuţie cu caracter juridic, cu caracter politic … Ce vă pot spune cu certitudine este că România va rămâne un stat laic şi asta o spun în calitate de creştin, deci nu există o contradicţie sau o incompatibilitate între ele (…) punem în discuţie orice propunere se va face”, a răspuns liderul PNL.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.