Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Blaga: Nu va conduce Antonescu pe veci PNL-ul

Publicat: miercuri, 30 octombrie 2013

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri, la Oradea, că nu va conduce Crin Antonescu pe veci PNL-ul, iar unificarea dreptei este posibilă doar în jurul PDL, aşa cum aşa cum s-a făcut şi alianţa politică „Dreptate şi Adevăr”.

„Niciodată nu m-am opus unui asemenea proiect de unificare a dreptei. Dimpotrivă, întotdeauna l-am susţinut. Dorim unificarea dreptei în jurul Partidului Democrat Liberal respectându-i pe toţi ceilalţi, dar baza este aici, inima dreptei este aici”, a spus Vasile Blaga, potrivit RTV.

Liderul PDL a vorbit şi despre foşti colegi de partid care s-au străduit să fărâmiţeze dreapta, să rupă „hălci” din PDL şi care acum „cu atâta drag” vorbesc de unificarea dreptei. Vasile Blaga a subliniat că deşi toate analizele arată că sunt de câteva ori mai mulţi decât ceilalţi, PDL-iştii au nevoie desigur şi de ceilalţi, dar cu condiţii.

„Dorim unificarea dreptei pe baze solide, aşa cum s-a făcut mişcarea politică de succes „Dreptate şi Adevăr”. Atunci două partide şi-au măsurat forţele în alegerile locale, a ştiut fiecare cum stă, doar în două primării – în Cluj şi Bucureşti – am candidat pe liste comune. A fost o alianţă trainică. Nu se pot baza pe noi, cu tot respectul pentru oricine, cei care nu ne respectă”, a mai spus Blaga.

Preşedintele PDL şi-a manifestat convingerea că va fi suficientă responsabilitate din partea tuturor ca să meargă uniţi la alegerile prezidenţiale din 2014, însă la europarlamentare PDL se va prezenta singur, bazându-se pe munca fiecărui membru din partid.

„Vom demonstra că suntem al doilea partid din ţară, primul partid de dreapta, că vom bate liberalii. Atunci vorbim de unificarea dreptei. Şi eu o văd aşa, cred că în cinci-şase ani va fi nevoie de un mare partid pe dreapta românească. Trebuie să recunoaştem că în acest moment cele două mari partide sunt PDL şi PNL. N-o să conducă Crin Antonescu pe veci PNL-ul. Vom avea şi tactul şi mintea pentru a face toate eforturile care ţin de noi pentru unificarea dreptei. Numai în jurul PDL-ului se poate reconstrui dreapta românească”, a punctat Vasile Blaga.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=17755

Publicat de la data oct. 30 2013. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 august 2019, 16:22
 

N
Soare
31°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 34°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 28%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 4
Răsarit: 6:23
Apus: 20:15
Prognoza 20 august 2019
Zi
 

NE
Predominant însorit
33°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Senin
17°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 224.854 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team