Blaga: Salut moţiunea Monicăi Macovei

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că salută moţiunea Monicăi Macovei pentru şefia PDL, dar i-a atras atenţia că „acei FSN-işti” au susţinut-o pe ea şi pe Cristian Preda să intre în PE.

„Salut moţiunea doamnei Macovei şi a colegilor din grupul respectiv, dar cu câteva nuanţe din declaraţiile domniilor lor eu cel puţin nu sunt de acord cu ele. Reformişti, FSN-işti, aici domnul Preda a fost membru de partid înainte de ’89 şi doamna Macovei nu cred că putea fi procuror dacă nu era membru de partid. Acei FSN-işti i-au trimis în Parlamentul European, i-au susţinut să intre în Parlamentul European, i-a susţinut ca miniştri, când nici măcar nu erau membri ai partidului, pe domniile lor. (…) Dacă nu câştigă eu mă gândesc dacă („reformiştii” – n.r.) mai rămân în partid. Nu mi se pare o abordare fericită. Adică, ce are asta cu reforma? Asta sună a reformă? Asta nu sună nici măcar a democraţie. Dacă tot ţii la partidul ăsta pe care vrei să-l conduci, eu cred că ţine şi vrea să-l conducă, dar să fie mai atentă la exprimări”, a declarat Vasile Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la şefia partidului în conferinţa de presă susţinută duminică alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi şi Adrian Papahagi.

„Candidez la preşedinţia PDL, moţiunea pe care o depunem împreună se numeşte «Reformiştii»”, a declarat Macovei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.