Bogații lumii, mai bogați ca oricând, se pun la adăpost

 

Mai mult de jumătate dintre bogătaşii lume se pregătesc pentru o recesiune, arată un sondaj al USB efectuat în rândul a 360 de familii care au câte o avere medie de 1,2 miliarde de dolari.

Rezultatele au arătat că 55% dintre respondenţi se aşteaptă la o recesiune în 2020, iar pentru atenuarea riscurilor, 45% dintre acestea îşi modifică, deja, portofoliile, reprofilându-se inclusiv spre obligaţiuni şi imobiliare, în timp ce 42% îşi măresc rezervele de bani.

Suntem foarte  precauţi, chiar şi acum, cu situaţia pieţei, nu ne simţim foarte confortabil”, a declarat un respondent al sondajului.

Intensificarea războiului comercial dintre China şi Sua a amplificat temerile companiilor pentru o recesiune, mulţi investitori şi economişti avertizând despre ce efecte ar putea produce acestea.

Cine ştie ce se va întâmpla cu Brexit, ce se va întâmpla în UE şi ce se va întâmpla între SUA şi China?”, a declarat un alt respondent al sondajului.

Există atât de multe întrebări deschise, iar acest lucru ar putea avea un impact dramatic pe piaţă. În principiu, credem că am atins apogeul”, a completat acesta.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.