Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Bogdan Diaconu: UDMR le ia apărarea huliganilor maghiari

Publicat: duminică, 08 septembrie 2013

Deputatul PSD, Bogdan Diaconu, a semnat următoarea declaraţie de presă referitoare la incindetele de la meciul România-Ungaria:
„În loc să condamne violențele huliganilor maghiari care au transformat Bucureștiul într-un oraș asediat, UDMR Covasna a sesizat FIFA împotriva României pentru atitudini anti-maghiare. UDMR funcționează astfel ca ecou al Budapestei pentru că și federația de fotbal din Ungaria dorește să sesizeze FIFA pentru ”abuzurile” României împotriva huliganilor care au devastat Bucureștiul.
UDMR încurajează prin acest gest comportamentul de vandali al suporterilor maghiari și tratează România ca pe un stat inamic. Mai rău, UDMR se poziționează încă o dată de partea extremismului maghiar care a îmbrăcat forme aberante și periculoase cu ocazia meciului România-Ungaria. Prin această sesizare împotriva României și în favoarea actelor de violență ale ultrașilor maghiari la București, UDMR se raliază celor mai urâte sentimente și atitudini anti-românești al căror efect a putut fi observat în barbaria cu care fanii echipei Ungare au terorizat Bucureștiul.
UDMR pune paie pe foc prin această acțiune împotriva României și accentuează în mod nepermis senzația că, de fapt, reprezentanții comunității maghiare din România sunt coloana a V-a a Budapestei într-un efort comun de antagonizare a celor două țări și de încurajare a xenofobiei și a urii față de români. Prin gestul său, UDMR se alătură celor mai extremiste mișcări maghiare, precum Jobbik, și, în loc să conlucreze cu partea română pentru buna conviețuire între etnii, își asumă rolul de instigator la violență și conflicte.
Prin sesizarea împotriva României după spectacolul grotesc și înspăimântător al huliganismului maghiar, UDMR devine o formațiune politică nefrecventabilă, dând dovadă de un anti-românism acerb, dar și de o orbire totală în fața evidențelor. În mod normal, UDMR trebuia să facă sesizarea la FIFA împotriva Ungariei pentru faptul că și-a trimis în România cei mai violenți fani pentru a destabiliza competiția sportivă. Inițiativa UDMR este un act josnic de trădare la adresa României și o dovadă de meschinărie politică fără egal”.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=13692

Publicat de la data sept. 8 2013. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 octombrie 2019, 3:02
 

N
Ceaţă
12°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:29
Apus: 18:34
Prognoza 15 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Parţial noros
10°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.518 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team