Bogdan Diaconu: Ungaria nu are niciun drept în reorganizarea administrativă a României

Secretarul de stat în MAE ungar, Nemeth Zsolt, a încălcat regulile oricărei bune uzanțe diplomatice amestecându-se în reorganizarea administrativă a României, se arată într-un comunicat remis presei de către deputatul PSD, Bogdan Diaconu. Unitară și indivizibilă este doar România, iar nu enclavele etnice inventate de politicienii maghiari cu sprijinul Budapestei pentru a submina integritatea teritorială a statului român.

„Cu ce drept se exprimă oficiali ai Guvernului de la Budapesta cu privire la deciziile interne ale statului român? Nevoia disperată de voturi a Guvernului Viktor Orban nu poate justifica încălcarea suveranității României, nici repetatele atacuri la adresa organizării interne a țării noastre.

Guvernul Orban trebuie să înceteze să-și mai trimită emisarii în România să își exprime puncte de vedere partizane, dictate de interesul electoral al puterii de la Budapesta. România nu este câmpul de bătaie al luptei electorale din Ungaria și nu avem de gând să plătim eșecul guvernării Orban, disperate să mai adune niște voturi din diaspora prin distrugerea conviețuirii dintre etnii și prin enclavizarea unei părți din Transilvania.

Oficialii maghiari trebuie să se abțină de a mai face referiri la organizarea României pentru că își depășesc atribuțiile. Preocuparea lor să fie electoratul din țara unde guvernează, nu etnicii maghiari din România de care statul român a avut și are destulă grijă.”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.