Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Borboly Csaba susţine asocierea maghiarilor într-o regiune

Publicat: luni, 25 februarie 2013

Conform preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, regionalizarea nu ar trebui să fie tratată ca o problemă etnică. Borboly Csaba a susținut asocierea maghiarilor la Consiliul Reprezentanților Unionali ai UDMR, care a avut loc în Târgu-Mureș.

„În cazul în care alegerile europarlamentare vor avea loc deodată cu alegerile prezidențiale din anul 2014, pragul electoral la aceste alegeri va putea fi depășit doar dacă maghiarii se vor asocia” – a declarat președintele organizației teritoriale, adăugând că acest fapt va putea fi realizat numai prin dialog.

Borboly Csaba a vorbit în special despre regionalizare, care după părerea lui n-ar trebui să fie tratată ca o problemă etnică, fiindcă reorganizarea regională a României, așa cum este concepută la ora actuală nu o să fie avantajoasă nici pentru majoritatea populației.

„Trebuie să-i facem pe cei 17 milioane de români să-și dea seama că, dacă cei 13 milioane de oameni care trăiesc în cele mai mari și dezvoltate orașe în țară, nu vor beneficia de vechea regionalizare. „Județele și orașele bogate vor epuiza și mai mult resursele, cei săraci vor fi și mai săraci, iar locurile de muncă vor fi tot mai puține. Ce ar putea să fie mai important decât asigurarea bunei existențe a familiilor?”, a pus întrebarea președintele Consiliului Județean Harghita.
Acesta a  mai adăugat că este responsabilitatea tuturor politicienilor UDMR, de a nu lăsa ca  partidul să fie acuzat de sprijinirea autonomiei pe bază etnică,  pentru că astfel cei 1,5 milioane de maghiari nu au nici o șansă.

Cu privire la congresul UDMR care urmează să fie organizat in Miercurea-Ciuc, Borboly Csaba a afirmat că acest lucru este important din mai multe puncte de vedere: în primul rând fiecare primar ia parte la congres în calitate de delegat, aceasta fiind un drept subiectiv, iar în al doilea rând fiindcă congresul urmează să fie organizat la jumătatea ciclului de patru ani, aceasta este o ocazie bună pentru uniune de a clarifica situația actuală în care se află. „Cum poate UDMR-ul să devină din nou important pentru alegători, aceasta este o întrebare la care trebuie să găsim un răspuns la congresul care urmează” – a declarat politicianul.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=198

Publicat de la data feb. 25 2013. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 decembrie 2019, 0:28
 

N
Ceaţă
5°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 7°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:46
Apus: 16:37
Prognoza 17 decembrie 2019
Zi
 

VSV
Soare
13°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
4°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-12-2019 Ora : 11 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 11:00 si 17:00 In zona : Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului cu rafale de 100...120 km/h.

Loto

Horoscop

  • 249.072 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team