Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Bosch: ce au în comun camioanele conectate și casele inteligente

Publicat: vineri, 05 ianuarie 2018

Mai mult confort, mai multă siguranță și mai multe posibilități: datorită soluțiilor de conectivitate Bosch, camioanele, locuințele și echipamentele portabile devin chiar mai inteligente și eficiente, aducând Bosch două premii pentru inovație la CES 2018 din cadrul CES Unveiled la Amsterdam. În fiecare an, premiul prestigios recunoaște cele mai bune soluții înaintea celei mai mari expoziții de electronică din lume și este un indicator al tendințelor viitorului.

Îmbunătățirea vieții prin conectarea șoferilor de camioane și a profesioniștilor din domeniul logisticii

Un program strâns, un kilometraj ridicat și trafic în continuă creștere: în fiecare zi, șoferii de camioane și vehiculele lor au o sarcină dificilă.  Pentru a-i ajuta să își îndeplinească sarcina cu succes, șoferii şi companiile de transport rutier de marfă pot conta pe sprijinul Bosch. „Platforma Telematică Comună este fundamentul noilor servicii digitale pentru vehicule comerciale care permite companiilor să realizeze o mai bună planificare a transporturilor, ceea ce face utilizarea mai eficientă a flotelor şi livrarea mărfurilor la destinaţie într-un mod mai sigur,” spune Dr. Dirk Hoheisel, membru al consiliului de conducere Robert Bosch GmbH. Ca o recunoaștere a soluției sale telematice pentru conectivitatea de vârf a vehiculelor comerciale grele, Bosch a primit un premiu pentru inovație la CES 2018 la categoria Tehnologii pentru o Lume mai Bună.  Platforma Telematică Comună a fost dezvoltată în asociere cu Daimler Trucks şi Fleetboard, şi este folosită în întreaga lume în vehiculele comerciale grele ale producătorului, ca Centru de date pentru camioane, unde acţionează ca fundament pentru noi servicii digitale, precum Mercedes-Benz Uptime. Platforma verifică starea tehnică a camioanelor în timp real şi trimite informaţiile, permițând managerilor flotei să detecteze defecțiuni înainte ca acestea să aibă loc, să evite reparaţii neplanificate, şi să optimizeze mai mult vizitele programate la atelierul de reparații.  Acest lucru sporește fiabilitatea transporturilor și reduce nefuncționarea costisitoare a camioanelor.  În viitor, Platforma Telematică Comună poate permite actualizări de software over-the-air.  Actualizările wireless vor menține sistemele vehiculelor la zi, economisind timpul șoferilor și al managerilor flotei, prin reducerea numărului de vizite la service.  Acestea vor face posibilă instalarea funcțiilor noi și îmbunătățite direct în camioane.

Un senzor mic face casele chiar mai inteligente

Extrem de eficient energetic, mic și puternic: aceste calități au adus senzorului de accelerare BMA400 al Bosch Sensortec un premiu pentru inovație CES 2018, în categoria Tehnologii Incorporate.  Micul senzor îmbină consumul foarte mic de putere cu înalta performanță, astfel prelungind semnificativ durata de viață a bateriilor din dispozitive.  Drept urmare, bateriile necesită încărcare și înlocuire mai puțin frecvent. De asemenea, senzorul permite măsurarea cu precizie a unghiurilor și vibrațiilor, ceea ce face BMA400 deosebit de interesant pentru aplicații în Internetul lucrurilor (Internet of Things – IoT). În casele inteligente, senzorul de accelerare ce economiseşte energie poate recunoaşte dacă ferestrele sunt deschise, rabatate, sau închise, de exemplu, făcând posibilă setarea corespunzătoare a aerului condiţionat sau a sistemelor de încălzire şi economisind astfel energie. Când este instalat în uși și ferestre, BMA400 detectează mișcări și vibrații, împiedicând furturile.  Datorită managementului energiei inteligente, micul senzor este, de asemenea, ideal pentru utilizarea în dispozitive purtabile.

 

Despre Premiile CES pentru Inovație

Premiile CES pentru Inovație sunt sponsorizate de Consumer Technology Association (CTA). În fiecare an, premiile sunt prezentate în 28 de categorii.  Bosch a câștigat deja premii în trecut.  În 2017, de exemplu, compania Bosch a fost onorată pentru un boiler conectat și două soluții inovatoare pentru motociclete.  În 2016, compania de tehnologie a primit recunoaștere pentru neoSense, un ecran tactil cu feedback haptic.

EXPERIMENTAȚI BOSCH LA CES 2018 în Las Vegas, SUA:

Cererea pentru siguranţă, securitate, eficienţă energetică şi comoditate în oraşe este în creştere. Acestea sunt doar câteva dintre provocările ce rezultată din urbanizarea în creștere. Cheia depășirii lor o reprezintă orașele conectate inteligent – cunoscute ca orașe inteligente. În multe locuri, asemenea orașe sunt deja o realitate:  Bosch are o multitudine de soluții pentru a face orașele mai inteligente și a îmbunătăți calitatea vieții pentru rezidenții acestora. La CES 2018, Bosch expune un portofoliu vast de soluții „Simply.Connected.” pentru orice, de la mobilitate urbană și lumea conectată din câmpul muncii, la case și clădiri inteligente.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=89254

Publicat de la data ian. 5 2018. Categorii IT & C, IT&C.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 august 2019, 20:01
 

N
Predominant înnourat
24°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 25°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 78%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:30
Apus: 20:05
Prognoza 26 august 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
33°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

ENE
Predominant senin
18°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.670 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team