BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA! de Claudia Motea la Festivalul New Wave Theatre Festival, ediția a II-a, Reșița

Sâmbătă 19 noiembrie a.c. la ora 19.00 la Teatrul de Vest Reșița, în cadrul Festivalului de teatru ”New Wave Theatre Festival”, ediția a II-a se va juca spectacolul de mare succes ”BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA!”

Inspirat de cartea ”Brâncuși, dragostea mea!”, a Claudiei Motea, tradusă și publicată deja în zece limbi, acest spectacol multimedia aduce în prim plan marile iubiri ale lui Brâncuși, cu femei celebre care i-au fost muze: Margit Pogany, Maria Tănase, Eileen Lane, Peggy Gugenheim, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, Cella Delavrancea, Baroneasa Renee Irana Frachon și Milița Petrașcu.

La pian Adriana Alexandru (Opera Națională), voce Brâncuși Marius Bodochi, regia Beatrice Rancea.

Iată ce ne mărturisește în exclusivitate actrița Claudia Motea, proaspăt laureată pentru această piesă cu premiul Cea mai bună actriță – Festivalul Național de Teatru al Monodramei 2022- Brașov:

Sunt onorată și am primit cu inima deschisă invitația de a participa la acest festival internațional de teatru ce se va desfășura la Reșița.

Voi merge purtând cu mine și prinosul de respect și recunoștință pentru marele om, regretatul Doru Dinu Glăvan, ex-președintele UZPR – Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, cel care a avut multă iubire pentru acest oraș până în ultima clipă a vieții sale.

Sunt strâns legată de UZPR, fiind și eu membru și director artistic al Teatrului Nostrum ce se află sub egida acestei instituții.

Spectacolul ”Brâncuși, dragostea mea! are un mesaj foarte puternic și întreaga echipă ne bucurăm pentru succesul lui binemeritat.

Am avut noroc să fie regizat de Beatrice Rancea, unul dintre cei mai reprezentativi regizori ai țării. În prezent, ne pregătim pentru un turneu național, în primul rând și avem în vedere propunerile pentru un turneu european.

Știu că voi juca pe data de 7 decembrie la Arcub, București, apoi pe 11 decembrie la Timișoara.

Urmează Sibiu, Craiova, Tg Jiu, Cluj și sperăm ca Bunul Dumnezeu să fie mereu cu noi pe acest traseu artistic.

Constantin Brâncuși este, mai întâi, un simbol național și prin cinstirea memoriei sale, imortalizăm conștiința noastră în tezaurul cultural al întregii lumii.

Mulțumim de invitație Teatrului de Vest Reșița, organizatorul acestui festival și mult succes artiștilor participanți! Reverență, iubiți spectatori! Vă iubim și vă așteptăm mereu la teatru!”

Info spectacol BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA! de Claudia Motea

Festivalul de Teatru New Wave Theatre Festival 2022

Teatrul de Vest Reșița, sâmbătă 19 noiembrie, ora 19.00

Cu: CLAUDIA MOTEA

Voce Constantin Brâncuși: MARIUS BODOCHI

Pian: Adriana Alexandru

REGIA & Light Design: BEATRICE RANCEA

Producător: International Artiscan

Parteneri: Asociația Culturală Libris Brașov/ Editura CREATOR, Centrul UNESCO Mihai Eminescu, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Cronici teatrale:

E un spectacol original, necesar, dinamic și expresiv din toate punctele de vedere, care se adresează și publicului informat, și celui profan, deoarece conține o mare doză de magie recreând portretul unui geniu. După spectacol, am avut inima plină!” (Dinu Grigorescu, critic de teatru)

Rarisim spectacol. Am trăit în imponderabil. Claudia Motea este fenomenală!” (Nicolae Havriliuc, critic de teatru, Teatrul Azi)

Un spectacol adevărat cu o interpretare fără rival și un text cutremurător. Jos căciula!” (Constantin Lupeanu– Președinte ICR Beijing- China)

Să-l sculptezi pe genialul Constantin Brâncuşi în memoria românilor, printr-un astfel de act artistic, mi se pare un dar neasemuit. Nouă roluri şi – Dumnezeule! – atâtea trăiri! Nouă muze şi o singură actriţă! Mulţumim!” (Gabriel Lixandru – jurnalist Ziarul Argeșul)

Actrița Claudia Motea inventează și se reinventează în fiecare personaj, străbătând toată paleta artistică de sentimente : bucurie, tristețe, disperare, extaz, pe parcursul unui singur spectacol la fel de rotund și amețitor ca Sărutul lui Brâncuși. Extraordinar!” (Prof. Dr. Carmen Bobocescu, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România)

”Iată un fragment intim din viața celebrului artist român, purtându-ne cu originalitate și talent pe tărâmul muzelor care l-au inspirat, l-au respectat, l-au iubit și nu l-au părăsit niciodată. Un spectacol ce trebuie să ajungă la sufletele cât mai multor spectatori!” (Prof. dr. Ovidiu Cornilă –”Destinul Românesc” Madrid)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.