CA al BNR a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară la 3,5% pe an

Consiliul de Administrație(CA) al Băncii Naționale a României (BNR) a decis, marți, reducerea ratei dobânzii de politică monetară la 3,5% pe an, de la 3,75 procente, începând cu 5 februarie 2014, potrivit unui comunicat de presă al băncii.

În şedinţa din 4 februarie 2014, CA al BNR a mai decis menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit şi gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar.

Consiliul a analizat şi aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care va fi prezentat într-o conferinţă de presă organizată în data de 6 februarie 2014.

Din vara anului 2013, Banca Centrală a decis, în cinci rânduri, reducerea dobânzii cheie.

La înpetului lunii iulie a anului trecut, reducerea dobânzii cheie de la 5,25% la 5% pe an, iar în august de la 5% la 4,5% pe an. Alte două reduceri ale dobânzii de politică monetară, cu câte 0,25 puncte procentuale, au fost decise în septembrie şi noiembrie, dobânda cheie ajungând, astfel, la 4%.

Pe 8 ianuarie 2014, Consiliul de Administrație a hotărât reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 3,75% pe an, de la 4% începând cu 9 ianuarie, anul curent.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.