Ca la noi, la nimenea: Rapid a fost retrogradată în Liga 2

Echipa de fotbal Rapid București a fost retrogrardă din Liga I, după o decizie luată, vineri, de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care a dat dreptate Concordiei Chiajna în litigiul pe care-l avea cu Federația Română de Fotbal.

Echipa din Chiajna, care retrogradase în urma unui meci de baraj pierdut cu Rapid decis ad-hoc de FRF, a contestat corectitudinea deciziei care a stabilit disputarea meciului de baraj.

Inițial, Rapid București fusese retrogradată în urma neprimirii licenței de club profesionist, iar Concordia Chiajna retrogradase din cauza locului ocupat la finalul campionatului trecut. TAS a decis vineri că FRF n-ar fi trebuit să decidă organizarea unui meci de baraj ci ar fi trebuit să dea voie Concordiei Chiajna să ia locul Rapidului.

Cele două meciuri pe care Rapid le disputase până acum în Liga I, cu FC Vaslui și Viitorul Constanța, vor fi anulate, cele două echipe urmând să joace contra Concordiei Chiajna.

Conform oficialilor grupării din Chiajna, TAS a hotârat ca Rapid nu are dreptul de a evolua in Liga 1 din cauza ca n-a obtinut licenta pentru acest sezon.

“Stiam ca asa se va intampla. Lumea zicea ca sunt nebun, dar eu ma bazam pe lucruri concrete. In aceasta dimineata am fost anuntati de avocat si de cei de la TAS ca am castigat. Rapid nu avea cum sa continue in Liga 1, deoarece nu a primit licenta de functionare pentru aceasta categorie. Ramane sa vedem ce decide federatia. FRF e obligata sa ne repuna in drepturi si sa retrogradeze Rapidul”, a anuntat antrenorul ilfovenilor, Ionut Chirila, la Digi Sport.

Partida dintre Steaua București și Concordia Chiajna, programată sâmbătă de la ora 21, a fost amânată.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.