Cabinetul Tudose, între demisia premierului și remaniere

Premierul Mihai Tudose a afirmat, luni, că a anunțat într-un grup restrâns de persoane că ia în calcul să-și dea demisia.

Întrebat la Antena 3 dacă a spus că ia în calcul să-și dea demisia, șeful Executivului a răspuns: „Da, am spus-o. Am spus-o foarte clar, am spus-o unui cerc de trei — maximum patru persoane. (…) Dacă lucrurile stau așa de rău și Guvernul s-a prăbușit, păi hai să mergem acasă, că înseamnă că nu facem bine”.

Pe de altă parte, premierul   a afirmat că trebuie stabilite foarte clar „relațiile dintre partid și Guvern”.

„Va trebui să umblăm la Guvern și să stabilim foarte clar relațiile dintre partid și Guvern”, a declarat Tudose la Antena 3.

Întrebat dacă relațiile dintre PSD și Guvern sunt corecte, șeful Executivului a răspuns: „Pot fi îmbunătățite”.

Premierul a admis că există în Executiv, fără a face nominalizări,  trei miniștri ”cu probleme”. Aceștia ”creează probleme și la nivel de percepție publică, și în unele dintre situații, și la nivel de Comisie Europeană”.

Întrebat dacă i s-a sugerat la nivel de Comisie Europeană faptul că ar fi bine ca aceste persoane să nu facă parte din guvern, șeful executivului a răspuns: ”Nu știu dacă sugerat e cuvântul. Cred că atunci când cineva spune clar un lucru, ăla nu e sugestie, e un mesaj foarte clar”. Mihai Tudose a reiterat că va lua o decizie săptămâna aceasta.

”Hai să spunem că situația din ultimele zile a grăbit și definitivat decizia”, a mai precizat premierul.

El a pus tensiunea din ultimele zile de pe scena politică pe seama unui anumit ”sentiment de frustrare al unora”, pe seama nemulțumirii altora, inclusiv din partid, dar și a celor din afara partidului, care văd că lucrurile merg.

”Niște oameni care nu sunt foarte fericiți că nu le-au ieșit niște jocuri, și vorbesc și de anumiți lideri de sindicat, nu toți – unii sunt niște oameni extraordinari, care au înțeles ce facem și sunt de acord, dar care își văd periclitată poziția sau, știu eu, anvergura cu care se laudă respectivii”, a subliniat Tudose.

CITEȘTE ȘI:

Liviu Dragnea: Nici vorbă de conflict în PSD sau în coaliție

Adrian Dobre dezminte existența unor tensiuni sau conflicte în PSD

Tăriceanu: Simt nevoia unor întâlniri mai dese cu premierul pe deciziile Guvernului

Sursa: AGERPRES; Știrile TVR

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.