Camion cu militari răsturnat în Argeș: Trei morți

Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație joi, în jurul orei 21, în județul Argeș.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat, vineri, că trei militari aflați în camion au murit, ultimii doi fiind scoși dintre fiare după aproximativ patru ore de la accident.

‘Acum s-au încheiat operațiunile de scoatere a trupurilor celor doi militari aflați în cabina camionului și, din păcate, aveau leziuni incompatibile cu viața, practic, motorul camionului a căzut peste ei. Medicii aflați la fața locului au făcut tot ce era necesar, dar a fost declarat decesul acestora, astfel încât numărul persoanelor decedate din cele 13 care se aflau în camion a ajuns la trei’, a declarat la rândul său pentru AGERPRES împuternicitul în funcția de inspector șef al ISU Argeș, maior Bogdan Olar.

Pe de altă parte, ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat pentru AGERPRES că doi dintre militarii răniți aflați în spitalul din Câmpulung vor fi transportați la Spitalul Militar din București cu elicopterul, pentru că „au leziuni mai grave”, însă viața nu le este pusă în pericol.

Ceilalți patru militari răniți internați la spitalul din Câmpulung vor fi transportați cu ambulanțele tot la Spitalul Militar din București.

Întrebat cum vor fi transportați răniții de la Câmpulung, ministrul Apărării a spus: „Patru cu ambulanțele, doi cu elicopter. Eu sunt chiar la Câmpulung. Toți vor merge la Spitalul Militar din București. Au leziuni mai grave cei doi pe care îi vor aduce cu elicopterul”.

Potrivit ministrului Apărării Naționale, niciunul dintre cei șase militari răniți internați la Câmpulung nu are viața pusă în pericol.

Ministrul Adrian Țuțuianu a mai anunțat că deja la locul accidentului au ajuns procurorii militari. Deocamdată nu se cunoaște cauza accidentului care a dus la decesul a trei militari și rănirea altor nouă.

Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei.

Urmărește evoluția evenimentului 

CITEȘTE PE AGERPRES ȘI:

Premierul Mihai Tudose despre accidentul din Argeș: E impardonabil că nu avem un elicopter care să intervină noaptea

Bodog: Victimele care au ajuns la spitalul de la Câmpulung sunt stabile

Guvern: Premierul Tudose a cerut instituțiilor să acționeze de urgență pentru salvarea vieții militarilor răniți în Argeș

Foto: IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.