Campania “Propune pentru Bucuresti !” a ajuns la final

Bucurestenii au votat primele 20 de proiecte de interes local initiate de cetateni, care vor fi incluse in proiectul de buget al Municipiului Bucuresti pentru anul 2018. Bugetul  alocat pentru fiecare dintre aceste proiecte este de maxim 200.000 de euro TVA inclus.

Pe primul loc in topul preferintelor bucurestenilor, cu 1446 de voturi, s-a clasat proiectul „Împreună, în siguranță, pe aceleași străzi” – Creșterea siguranței rutiere în 255 de intersecții și 320 km de străzi”.

Acest proiect a fost dezvoltat de o echipa formată din: Vladimir Iuganu, Lucian Munteanu, Vali Munteanu, Andrei Avram, Ioana Alexandra Rusu, Alex Ițcuș, Mircea Bobînă, Bogdan Stănimir, Viorel Bitu, Tiberiu Simțion, Sergiu Nicolae Brega, Vitalie Brega, Bogdan Chirițescu, Oana Vernescu, Cosmin Vîlcu și Marian Ivan. Ei au beneficiat de sprijin logistic din partea Bucharest Bike Commuter, Bogart Media Creation si E-dea Works.

Obiectivul general al proiectului este realizarea de marcaje rutiere care cresc impactul vizual asupra participanților la trafic vulnerabili (bicicliști) pentru reducerea numărului de accidente rutiere. Astfel, proiectul prevede implementarea marcajelor rutiere pe 185 de artere sau tronsoane (aproximativ 320 km) și în 255 de intersecții aflate în toate cele sase sectoare ale Capitalei.

Pe locul al doilea, cu 866 de voturi, a fost ales proiectul ”Newborn”, propus de doamna Marilena Baluta. Acest proiect se adreseaza cuplurilor cu probleme de fertilitate si venituri sub 4.000 RON/cuplu, pacientii aflati la varsta fertila, diagnosticati cu diferite tipuri de cancer. Scopul acestui proiect este facilitarea accesului persoanelor cu venituri mici sau pacientiilor tineri diagnosticati cu cancer la tratamente de inalta specialitate in vederea cresterii natalitatii si prezervarea fertilitatii. Astfel, vor fi demarate, actiuni de informare, vor fi selectate grupurile tinta, va avea loc o licitatie pentru achizitionarea consumabilelor necesare derularii proiectului si vor fi realizate procedurile propriu- zise specifice procedurilor de fertilizare in vitro.

Pe locul al  treilea a fost selectat  proiectul ”Pista de alergare din tartan in Herastru”, propus de domnul Vlad Toma, cu 526 de voturi din partea bucurestenilor. Conform Notei Comisiei de evaluare a proiectelor, acest proiect va fi implementat intr-o locatie pretabila, respectiv Parcul Tineretului. Pista de alergare din tartan va putea fi folosita gratuit de toti locuitorii care practica alergarea in parc, joggingul, participantii la maraton sau sportivii care vor sa faca incalzirea inainte de sportul practicat.

Pe locul al patrulea s-a situat proiectul “Pietonale de Weekend in Cartierul Creativ al Bucurestiului, propus de domnul Gavrila Andrei Bortun, cu 514 voturi.  Prin acest proiect se propune ca Primăria Municipiului București să susțină activitatea culturală din zonă, prin transformarea unor străzi, puncte strategice din Cartier, în străzi pietonale, pe durata weekendurilor. Este vorba despre Calea Grivița – partea situata între Buzești și Dacia, precum și Strada Brezoianu. În aceste două puncte există o serie de operatori culturali și economici (în zona industriilor creative) care au o ofertă de calitate în ceea ce privește petrecerea timpului liber pentru bucureșteni, menționează inițiatorul proiectului.

Printre proiectele alese de cetatenii orasului ca fiind necesare si utile Capitalei se numara si “Totemuri cu valoare culturală in cartierul creativ al Bucureștiului”,

”Regenerare urbană: reconstrucția piațetei Decebal”, proiectul ” Aplicaţie de avertizare ”, dar si proiectul ” Zero bordura la trecerile de pietoni”.

Lista tuturor celor 20 de proiecte castigatoare ale campaniei ”Propune pentru Bucuresti”, precum si prezentarea in detaliu a acestora poate fi consultata accesand linkul http://propunepentrubucuresti. pmb.ro/pages/centralizator

Proiectele votate vor pastra ideea intiala a cetateanului, insa vor putea fi adaptate de Municipalitate in conformitate cu prevederile capitolului 4 art. 4 din anexa la HCGMB Nr. 340/2017.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.