Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Campanie antidrog derulata in Vama Veche 1 – 31 august

Publicat: vineri, 02 august 2013

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a organizat joi, 1 august, 2013, pe plaja din Vama Veche, o conferinţă de presă prilejuită de lansarea campaniei de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri „FĂRĂ RISCURI ÎN PLUS!”
Campania este organizată de Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Asociaţia Carusel, şi se va derula în perioada 1 – 31 august 2013, în Vama Veche, judeţul Constanţa.
Aceasta este cea de a 7-a campanie estivală iniţiată de ANA pe Litoralul Mării Negre şi cea de a 4-a campanie de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri în Vama Veche.
Contextul organizării campaniei este relevant din punctul de vedere al prevalenţei consumului de droguri la nivel naţional şi al studiilor referitoare la comportamentele vizând HIV şi hepatitele virale de tip B şi C în rândul consumatorilor de droguri injectabile .
Vama Veche este cunoscută pentru atmosfera sa, care atrage un număr mare de tineri, creându-se astfel condiţiile unui consum riscant de droguri legale şi ilegale.
„FĂRĂ RISCURI ÎN PLUS!” este o campanie de prevenire şi de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, adresată în primul rând persoanelor care deja au iniţiat consumul. Conceptul de reducere a riscurilor este o abordare de sănătate publică, care se concentrează mai mult pe reducerea consecinţelor nefavorabile (negative) ale consumului de droguri decât pe abstinenţă.

Campania are următoarele obiective:
 reducerea riscurilor asociate consumului de droguri în rândul tinerilor aflaţi pe litoral;
 promovarea serviciilor pentru tratamentul dependenţei de droguri;

Ø promovarea conceptului de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, ca abordare de sănătate publică şi de destigmatizare a consumatorilor de droguri.

Din punctul de vedere al conceptului de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, activităţile desfăşurate în această campanie sunt următoarele:

Ø Informare, educare şi consiliere în vederea reducerii riscurilor asociate consumului de droguri;

Ø Schimb de seringi;

Ø Distribuire de prezervative;

Ø Referiri către servicii de asistenţă medicală, psihologică şi socială.

Echipa de implementare este compusă din medici, psihologi, asistenţi sociali şi jurişti, care reprezintă atât Agenţia Naţională Antidrog, cât şi Asociaţia Carusel.

Pe plajă, există amplasat un cort ca punct fix de lucru de la care se merge pe teren (plajă şi terase) pentru a distribui pliante şi a discuta cu tinerii despre riscurile asociate consumului de droguri.

În România, sistemul de asistenţă medicală, psihologică şi socială adresat consumatorilor de droguri este împărţit pe trei niveluri de intervenţie. Primul nivel reprezintă principala cale de acces la sistemul de asistenţă, având ca obiectiv general reducerea riscurilor asociate consumului de droguri.

Importanţa acestui nivel este subliniată de intrarea în contact şi atragerea populaţiei din afara reţelei de tratament, asigurarea vigilenţei epidemiologice, reducerea consecinţelor negative ale consumului de droguri, diminuarea conflictelor sociale, facilitarea creşterii motivaţiei pentru schimbare în scopul iniţierii unui tratament adecvat.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=11574

Publicat de la data aug. 2 2013. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 octombrie 2019, 12:20
 

N
Ceaţă
14°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 16°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:40
Apus: 18:19
Prognoza 24 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Parţial noros
9°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Bacău: zona joasă;Județul Botoşani;Județul Suceava: zona joasă;Județul Galaţi;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Vrancea: zona joasă;Județul Iaşi;Județul Vaslui; Se vor semnala : Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m.
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 00:00 si 03:00 In zona : Județul Brăila;Județul Buzău: zona joasă; Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m

Loto

Horoscop

  • 235.534 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team