CAMPANIE INFOCONS: „o9atitudine pentru cultură! 100 România!”

În cadrul seriei de manifestări ocazionate de celebrarea Centenarului Marii Uniri, Asociația InfoCons a organizat un eveniment în cadrul Proiectului „o9atitudine pentru cultură! 100 România!”, în data de 18 Octombrie 2018, în Sala « Paşilor Pierduţi », din cadrul Palatului de Justiţie din Bucureşti.

La acest eveniment au fost invitați reprezentanți, la cel mai înalt nivel, atât național cât și internațional, delegați ai Guvernului României, Ministere, Autorități de stat, Ambasade, Directoratele Generale ale Comisiei Europene, Parlamentul European, Parlamentul României și alte personalități socio-culturale de rang înalt.

În cadrul evenimentului invitații au asistat la evenimente artistice, înmânarea unor diplome de excelență, cât și luări de cuvânt din partea unor reprezentanți naționali și internaționali.

În cadrul Proiectului va fi realizată pentru prima oară în România o dotare a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi instituţiilor publice cu o colecţie de tablouri cu imagini tip fotografii – “Galeria Războiului de Reîntregire a României din anul 1917” în peste 4.000 de locaţii.

Totodată în cadrul proiectului s-a inaugurat şi site-ul centenar. Infocons.ro în care se vor regăsi imagini de acum 100 de ani cu locuri şi clădiri din Bucureşti, Alba Iulia şi Iaşi, fotografii vechi care au fost refăcute în aceeaşi locaţie în ziua de astăzi, o trecere peste timp la o sută de ani, imagini care ne arată trecerea unui Centenar peste România.

Toate aceste imagini sunt la o calitate excepţională pentru a putea fi printate şi afişate sub forma de tablouri în diferite instituţii dar şi de sectorul privat cu titlu gratuit.

În cadrul acestui Proiect se vor realiza: un Catalog – Albumul eroilor, album dedicat celor care au luptat în Războiul de Reîntregire a României din anul 1917 în care se vor regăsi imagini din timpul Primului Război Mondial, locaţiile monumentelor care celebrează martirii Primului Război Mondial cât şi lista ostaşilor români căzuţi la datorie şi un “Album de fotografii 1918 -2018” în care vor fi ilustrate imagini cu clădiri, monumente arhitectonice din Bucureşti, Iaşi şi Albă, printr-o paralelă (1918- 2018).

Aceste materiale se vor regăsi în timpul Proiectului şi pe site-ul centenar. Infocons.ro dar vor fi puse şi la dispoziţia bibliotecilor din România cu titlu gratuit.

În cadrul evenimentului a fost lansat concursul de fotografie – „Concursul de fotografie “100 de ani de la Războiul de Reîntregire a României din anul 1917 şi Unirea Românilor”, desfăşurat sub egida Proiectului eveniment cultural, concurs care va acorda câştigătorilor premii în valoare de 39.000 lei.

 

Proiect finanțat prin Ministerul Culturii și Identității Naționale – FINANȚARE NERAMBURSABILĂ pentru manifestări, acțiuni și proiecte de aniversare a Centenarului României (1918 – 2018) și a Primului Război Mondial.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.