CAMPANIE: STRÂNGE DUPĂ CÂINELE TĂU!

         Poliţia Locală Sector 2 împreună cu reprezentanții “Grow Up România”  a organizat o acțiune matinală denumită “Strânge după câinele tău”, prin care bucureştenii din zona centrală, deţinători de animale de companie, au fost informați despre obligativitatea pe care o au de-a aduna de pe trotuare și spații verzi excrementele lăsate de proprii câini.

    Cu această ocazie au fost oferit flyere informative “Grow Up România” și pungi pentru colectarea excrementelor.

     Proiectul își propune să îi determine pe stăpânii patrupedelor din comunitate să strângă excrementele propriilor câini atunci când ies la plimbare. Pe lângă aspectul inestetic, excrementele nestrânse de pe străzi, trotuare, spații verzi ori locuri de joacă sunt extrem de periculoase și pot deveni o sursă de contaminare nu doar pentru alți câini, ci mai ales pentru copii, care pot dezvolta Giardia, Salmonella, E. Coli sau viermi intestinali.

     Totodată, Poliția Locală Sector 2 informează stăpânii animalelor de companie că, în timpul plimbărilor pe domeniul public, trebuie să dețină asupra lor materiale necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea. Potrivit H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare si igienizare ale Municipiului Bucureşti, amenzile sunt cuprinse între 200 lei şi 500 lei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.