Caniculă și disconfort termic în întreaga țară, sâmbătă și duminică. Ploi, luni noapte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat sâmbătă, 19 august 2017, informarea de caniculă și disconfort termic, valabilă la nivelul întregii țări.

Potrivit meteorologilor, vremea va fi călduroasă, caniculară sâmbătă (19 august) în cea mai mare parte a zonelor de câmpie și de podiș, iar duminică (20 august) pe arii relativ extinse în Oltenia, Muntenia și local în Moldova și Transilvania. Se vor înregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35…36 de grade, iar în extremitatea de sud a țării, cu totul izolat, 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească ușor pragul critic de 80 de unități, local, în special în regiunile sud-vestice și sudice.

Vin și ploile 

În noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar luni (21 august) și în restul teritoriului vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va reveni cu noi informații.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.