Carantină de șapte zile în Franța

Consiliul Ştiinţific pentru COVID-19 din Franţa s-a pronunţat în favoarea scurtării perioadei de carantină de la 14 zile la şapte zile, a anunţat ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, care a precizat că o decizie în acest sens a Executivului de la Paris va fi anunţată, relatează EFE.

Organismul de consultare înfiinţat pentru combaterea pandemiei declanşate de noul coronavirus s-a pronunţat în favoarea ideii că „perioada de izolare, într-un anumit număr de situaţii, să fie redusă de la 14 la şapte zile”, a informat postul de radio France Inter.

Olivier Veran a precizat că decizia nu dă prioritate chestiunilor economice, ci ţine cont de faptul că „toţi suntem contagioşi în primele cinci zile după simptome sau după testul pozitiv, iar apoi contagiozitatea scade în mod semnificativ”.

Olivier Veran a subliniat că, potrivit experţilor, după cinci zile de la contractarea bolii, mai puţin de 5 % dintre persoanele afectate sunt potenţial contagioase şi într-o formă „foarte scăzută”.

Ministrul francez a admis că o parte importantă a compatrioţilor lui nu respectă în prezent perioada de carantină şi s-a arătat încrezător că o scurtare a perioadei de izolare ar putea duce la îndeplinirea obiectivelor avute în vedere prin această măsură.

 

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.