Carantină totală în Sibiu

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat intrarea în carantină a municipiului Sibiu. În plus, pe toată durata weekendurilor vor fi închise mall-urile și toate magazinele, excepție fac cele care vând alimente sau piețele agroalimentare.

Decizia vine după mai multe zile de ezitări din partea autorităților locale, care s-au soldat cu demiterea subprefectului și a directorului Direcției de Sănătate Publică. Deși rata de incidență creșterea considerabil în fiecare zi, abia vineri s-a decis carantina. Alte orașe cu incidență sensibil mai mică au intrat în carantină de câteva zile.

Pe durata stării de carantină, magazinele se vor închide la ora 20:00, terasele care mai funcționează vor fi închise, iar magazinele pot să primească maximum o persoană la opt metri pătrați cu respectarea regulilor de sănătate publică.

Măsura se va aplica și pentru localitățile Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu.

Pentru ieșirea pe durata perioadei de carantină se vor face excepții pentru cei care merg la muncă, pentru primirea de asistență medicală sau pentru cumpărarea de alimente, dar doar în baza declarației pe proprie răspundere și a adeverinței de muncă unde este cazul.

Raed Arafat a mai arătat că vor fi suplimentate paturile de terapie intensivă, iar unii pacienți vor fi transferați la Târgu Mureș.

Decizia vine după ce județul Sibiu se apropie de rata de incidență de 8 cazuri la mia de locuitori, iar în municipiul Sibiu incidența este deja aproape de 12.

În ședința de guvern de joi, subprefectul de Sibiu a fost demis. Prefectul Mircea Crețu este în izolare, deoarece este infectat cu coronavirus. Autoritățile au ezitat timp de mai multe zile înainte de a decide să intre în carantină în ciuda faptului că numărul de cazuri de coronavirus era în creștere de la o zi la altă.

Municipiul Sibiu este a patra reședință de județ ce intră în carantină totală timp de 14 zile, după Zalău, Baia Mare și Alexandria.

 

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.