Care alegorice şi peste 15.000 de oameni la Parada St. Patrick's Day 2014

Duminică 16 martie, între orele 15.00 si 17.00 circulaţia autovehiculelor va fi restrictionată progresiv începând cu Şoseaua Kiseleff, Piaţa Victoriei si Calea Victoriei, până la Piaţa George Enescu cu ocazia paradei organizate de Asociaţia Ireland Romania Network( IRN ) în cinstea patronului spiritual al Irlandei – Sf. Patrick.
Mai multe care alegorice, vesel decorate in culorile nationale ale Romaniei si Irlandei vor defila pe strazile Bucurestiului insotite de peste 150 de dansatori si muzicieni irlandezi, romani si bulgari.
“ Anul trecut, conform raportului publicat de Politia Romana, peste 8000 de oameni au participat la Parada St. Patrick din Bucuresti, au cantat, au dansat si au sarbatorit legaturile culturale si spirituale dintre cele 2 natiuni. Pentru ca omenii s-au distrat atat de bine la editia precedenta si au inteles spiritul sarbatorii pe care noi o organizam, ne asteptam ca anul acesta sa avem un numar dublu de participanti” John Long, presedinte IRN.
Startul paradei il vor da Excelenta sa, Ambasadorul Irlandei la Bucuresti, dl. Gerard Corr, Viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu si Presedintele IRN John Long.
Pe parcursul paradei membrii echipei de rugby Arlechinii Bucuresti vor organiza un flashmob la care se pot alatura toti participantii de la parada.
Mai mult, aproximativ 40 de majorete de la scoala generala 112, vor insoti parada si vor sustine un scurt spectacol inedit pe parcursul traseului.
Cadrul muzical va fi asigurat de peste 60 de cimpoieri din Irlanda, Bulgaria si Romania.
“ Prin aceasta parada vrem sa sarbatorim veselia, prietenia si bunatatea romanilor, irlandezilor si a tuturor oamenilor care stiu sa se bucure de viata. Speram sa participe cat mai multe familii si copii la acest spectacol plin de culoare si voie buna. Suntem deja la a doua editie si vrem sa transformam aceasta manifestare intr-o traditie frumoasa care sa atraga cat mai multi turisti in Bucuresti in decursul urmatorilor ani”John Long, presedinte IRN.
Copii care se vor alatura paradei vor primi baloane, stegulete, iar un artist le va picta fetele.
In acelasi timp, mai multi caini irlandezi, dresati sa ajute oamenii cu probleme de vedere, vor defila in cadrul paradei, imbracati in pelerine verzi.
Principalii sustinatori ai paradei sunt: Tarom, FCS Global, Ursus, DHL, si Rod Bun.
Parada se va incheia cu un spectacol de dans traditional irlandez in Piata George Enescu. Participantii se vor putea bucura apoi de o degustare de bere neagra in piata Valter Maracineanu.
Asociatia Ireland Romania Network(IRN)
Fondata in 2011 IRN este o asociatie privata, apolitica si non-profit. Scopul asociatiei este de a media relatiile dintre comunitatea irlandeza si mediul cultural si de afaceri romanesc.
IRN a fost creata pentru a incuraja si promova relatiile bilaterale dintre Romania si Irlanda si oportunitatile de colaborale pentru ambele natiuni.
In prezent IRN are aproximativ 40 de membri. Acestia sunt atat persoane fizice, cat si companii romanesti si irlandeze.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.