Care sunt cele mai nocive obiceiuri pe perioada sarcinii și cum să scapi de acestea?

Obiceiurile pe care le ai în viața de zi cu zi ar trebui foarte atent controlate în momentul sarcinii. De ce? Pentru că multe dintre acestea sunt nocive și te pot afecta și pe tine, dar și pe cel mic. Gândește-te că sarcina este perioada cu cele mai mari schimbări din viața unei femei. Corpul tău suferă o mulțime de modificări hormonale.

Stresul nu are ce căuta în viața ta în această perioadă. Acest lucru trebuie eliminat cu desăvârșire. Care sunt obiceiurile care creează stres de obicei în viața ta? Jobul este unul dintre acestea, cu siguranță. Pentru o sarcină ușoară și cât mai sigură, jobul este primul obicei ce ar trebui eliminat din rutina zilnică. Nu ar trebui să muncești pe perioada sarcinii.

Nu are ce căuta alcoolul și nici tutunul nu poate fi prietenul tău în această perioadă. Cu desăvârșire nu ai voie să fumezi și să bei în timp ce porți un bebeluș în burtică. Aceste obiceiuri trebuie să dispară. Acum, știm că ești pofticioasă și că pe timpul sarcinii acest lucru se accentuează. La ce altceva ar mai trebui să ai grijă?

Dulciurile sunt un alt dușman. Acest lucru și datorită caloriilor și mai ales datorită problemelor care le pot cauza în ceea ce privește sănătatea bebelușului. Cum poți evita toate aceste obiceiuri, alături de altele care sunt nocive pentru tine?

O alimentație echilibrată, plină de nutrienți sănătoși și naturali și o viață lipsită de stres și de factori perturbatori este cheia. Iar în timp ce viața depinde strict de tine în ce mod ți-o croiești, cu alimentația te poate ajuta un specialist. În primul rând, pune accent pe varietate. O dietă echilibrată conține un meniu foarte divers.

Acesta va ajuta și copilul și îl va pregăti pentru cel mai complex proces ce va urma, după nașterea lui. Este vorba despre procesul de diversificare. Acesta este un proces extrem de important ce îi asigură o creștere sănătoasă și armonioasă. Se poate începe de la vârste fragede, pentru a-l obișnui pe micuț cu tot felul de alimente ce o să-i ofere o etapă de dezvoltare esențială creșterii lui. Ce presupune acest proces și cu ce îl poate ajuta și pe el dar și pe tine?

Vezi mai jos!

Citește mai multe despre diversificarea la bebeluși!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.