Care sunt şansele bolnavului român de a supravieţui ?

Din ce în ce mai multă lume constată că plăteşte degeaba contribuţia la sănătate. Contribuţie construită pe principiul solidarităţii şi care ar trebui să asigure un buget suficient pentru acoperirea nevoilor de finanţare ale sistemului.  Numai că, nevoile acestea sunt atât de mari încât instituţia desemnată să facă gestiunea acestor fonduri colectate de la fiecare dintre noi – este vorba de Casa de Asigurări de Sănătate – este de mult timp depăşită de situaţie.

Dificil de spus dacă actuala stare de lucruri este consecinţa unui management prost sau al deturnărilor de fonduri, dar este cert că fiecare dintre noi suportă din propriul buzunar accesul la serviciile de sănătate. În ciuda campaniilor mediatice lansate constant de întreaga presă romanesca executivul – indiferent de culoarea sa politică – a aplicat, în această problemă, principiul clasic: “Câinii latră, caravana trece!”

 Aşa se face că urletele de disperare atât ale bolnavilor, cât şi ale personalului medical, au devenit zgomot de fond care nu mai impresionează pe nimeni.

Mai multe puteti citi pe Financiarul.ro

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.