Carnea de curcan, pe lista cu probleme

Alertă europeană de mâncare toxică provenită din România. O cantitate însemnată de piept de curcan din România a fost exportată în Germania. Carnea românească urma să ajungă şi în Austria şi Anglia. Carnea de curcan este suspectată că ar conţine reziduuri de antibiotice, anunţă realitatea.net.

„Trebuie să identificăm lotul. Este un lot de carne de curcan provenit din România. Între 4-7 zile putem spune mai multe. Nu avem informaţii că această carne este şi pe piaţa din România. Informaţia a venit din Germania. Vom face o anchetă”, a declarat vicepreşedinte ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.

Potrivit acestuia, de obicei, tratamentele cu antibiotice se fac doar dacă există o suspiciune de boală contagioasă în ferme.

ANSVSA a demarat o anchetă la unitatea suspectată că a exportat carnea de curcan către spaţiunl intracomunitar.

Întreaga cantitate de carne suspectată a fost retrasă de la vânzare.

O echipă de inspectori ANSVSA se află la abatorul din Codlea, de unde ar fi fost exportată carnea cu probleme, pentru a lua probe. Acesta este cel mai mare abator de procesare a cărnii de curcan din Europa, care produce 48.000 de tone de curcan pe an. Unii dintre partenerii acestei companii sunt din Germania, acolo unde a fost găsită carnea de curcan cu reziduuri.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.