Cartel Alfa: 7 lideri sindicali, în greva foamei

Începând de astăzi, 7 lideri ai Sindicatului Liber Nitramonia-Rompiro, care reprezintă interesele salariaţilor SC Nitropos SRL Făgăraş, au decis să intre în GREVA FOAMEI.

Această formă extremă de protest este determinată de neplata salariilor (întârzieri de peste două luni), neplata drepturilor din contractual colectiv de muncă pentru cei 380 de salariaţi disponibilizaţi începând cu data de 01 iulie 2013, dar şi de incertitudinea locurilor de muncă pentru cei 170 de salariaţi care au mai rămas la nivelul societăţii.

Situaţia dramatică din această întreprindere, similară cu a altor întreprinderi chimice româneşti care s-au inchis sau sunt în prag de închidere, este determinată de creşterea accelerată a preţurilor la gaze naturale şi energie electrică, care face imposibilă continuarea activităţii.

„Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA”, împreună cu Federaţia Sindicatelor din Chimie şi Petrochimie au făcut în ultimii ani numeroase demersuri în vederea suspendării calendarului de scumpiri nejustificate ale gazelor şi energiei electrice, demersuri care s-au lovit constant de lipsa de preocupare a guvernului pentru salvarea acestui sector industrial românesc şi implicit a locurilor de muncă. Societatea Nitropos din Făgăraş este unică în România prin profilul său, produsele sale fiind necesare în agricultura internă şi la export. Probabil că se urmăreşte eliminarea acestei societăţi, pentru a obţine comisioane la importurile de îngrăşăminte. Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA” este alături de protestatari, susţine demersul acestora şi atrage în acelaşi timp atenţia că, în lipsa unor măsuri ferme şi imediate din partea autorităţilor, astfel de proteste se vor amplifica în viitorul apropiat”, se arată într-un comunicat de presă al Cartel Alfa.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.