Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Cartel Alfa ameninţă cu proteste din aprilie

Publicat: miercuri, 07 martie 2018

Confederaţia Sindicală Cartel Alfa solicită premierului Viorica Dăncilă să intervină în vederea adoptării regulamentului cadru pentru stabilirea sporului de condiţii de lucru acordat personalului din sectorul de activitate Cultură şi Mass-Media, în caz contrar urmând să fie declanşate acţiuni de protest începând cu luna aprilie.

Într-o scrisoare adresată premierului Viorica Dăncilă, Cartel Alfa atrage atenţia că sporul de condiţii de lucru nu este un moft, ci „un drept de care Guvernul României ar putea să ţină cont, măcar acum, în Anul Centenarului şi în Anul Patrimoniului Cultural European”.

„Considerăm inadmisil că, la opt luni de la intrarea în vigoare a Legii salarizării unitare, angajaţii din acest sector de activitate să nu beneficieze de un drept legal, mai ales în condiţiile în care lipsa interesului autorităţilor competente pentru implementarea unui cadru legislativ real privind protecţia şi securitatea în muncă a dus la creşterea alarmantă a cazurilor de boli grave în rândul personalului de specialitate”, se spune în document.

Totodată, sindicaliştii subliniază că regulamentul se află la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, într-o perpetuă reluare a circuitului de avizare, iar această acţiune de tergiversare are ca efect diminuarea veniturilor tuturor angajaţilor din sectorul de activitate Cultură şi Mass-Media.

„Sporul de condiţii de lucru nu este un moft, este un drept de care Guvernul României ar putea să ţină cont, măcar acum, în Anul Centenarului şi în Anul Patrimoniului Cultural European! Adoptarea Regulamentului este o obligaţie impusă de lege! Cei peste 1.200 de semnatari ai petiţiei iniţiate de Sindicatul Complexului Naţional Muzeal ‘Moldova’ Iaşi au fost informaţi că regulamentul este la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, într-o perpetuă reluare a circuitului de avizare! Toată această acţiune de tergiversare are ca efect diminuarea veniturilor tuturor angajaţilor din sectorul de activitate Cultură şi Mass-Media, cu efecte dramatice mai ales asupra personalului din muzeele publice din România, şi aşa desconsiderat printr-un coeficient de salarizare dezechilibrat faţă de restul familiei ocupaţionale”, afirmă Cartel Alfa.

Potrivit sindicaliştilor, dacă Executivul nu va da curs solicitării lor, se au în vedere acţiuni de protest care vor demara în luna aprilie.

„În cazul în care Guvernul României nu va ţine cont de solicitarea noastră, avem în vedere declanşarea acţiunilor de protest, începând cu luna aprilie, acţiuni care vor continua până la adoptarea Hotărârii de Guvern pentru aprobarea regulamentului-cadru pentru stabilirea sporului de condiţii de lucru pentru personalul din sectorul de activitate Cultură şi Mass-Media”, se mai spune în document.

 

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=93686

Publicat de la data mart. 7 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

6 decembrie 2019, 3:59
 

V
Senin
-1°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -4°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:37
Apus: 16:36
Prognoza 7 decembrie 2019
Zi
 

VSV
Înnourat
7°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

VSV
Predominant senin
1°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-12-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 05:00 In zona : Județul Dolj: Craiova, Filiași, Podari, Leu, Argetoaia, Brădești, Șimnicu de Sus, Bucovăț, Ișalnița, Calopăr, Braloștița, Pielești, Bratovoești, Breasta, Castranova, Vârvoru de Jos, Dioști, Goiești, Teasc, Coșoveni, Orodel, Carpen, Malu Mare, Robănești, Teslui, Țuglui, […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 05-12-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 23:00 si 05:00 In zona : Județul Arad: Arad, Pecica, Sântana, Chișineu-Criș, Nădlac, Curtici, Șiria, Vladimirescu, Pâncota, Vinga, Macea, Secusigiu, Șicula, Zimandu Nou, Șimand, Apateu, Șagu, Semlac, Sintea Mare, Beliu, Mișca, Craiva, Seleuș, Fântânele, Cermei, Șepreuș, Livada, Felnac, Zărand, […]

Loto

Horoscop

  • 246.735 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team