Cartele SIM, atacate de un virus periculos

Milioane de cartele SIM pot fi afectate de un virus care îi oferă hackerului control total asupra telefonului victimei.

Un extrem de periculos virus, care poate ataca cartelele SIM şi poate permite atacatorilor să trimită mesaje text şi să asculte apeluri telefonice, a fost descoperit de un criptograf german după trei ani de cercetări amănunţite.

Germanul Karsten Nohl a analizat peste 1.000 de cartele SIM pentru a descoperi şi analiza acest virus, bazat pe un vechi standard de criptare – DES (Digital Encryption Standard).

Nu toate cartelele SIM sunt vulnerabile la aceste atacuri (mai puţin de un sfert dintre cartelele analizate prezentau risc de a fi atacate), însă vorbim de milioane de utilizatori, din întreaga lume, care ar putea avea de suferit.

Odată ce cartela SIM a fost atacată, hackerul poate folosi numărul de telefon pentru a trimite mesaje SMS, chiar şi către numere speciale, încărcând astfel factura victimei. Mai mult, atacatorii au acces la informaţii precum locul în care se află victima şi pot chiar înregistra convorbirile acesteia.

Nohl este de părere că aceste atacuri ar putea continua în următoarele şase luni. Două echipe lucrează deja pentru a găsi o soluţie de securizare a datelor din cartelele SIM.

Specialistul german va prezenta rezultatele finale ale analizei sale într-o conferinţă care va avea loc la 31 iulie, în Las Vegas.

Sursa: yahoonews

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.