Castelul Corvinilor: „Artă plastică contemporană din România” la Hunedoara

Valoroasa expoziție itinerantă v-a fost prezentată de ziarul Ultima Oră pe tot parcursul ei, acum urmează a cincea etapă, după Marktrodach, Germania (februarie 2020),  Petroșani, la Galeria Fundația Ianza-Art Inter-Cultural (martie 2020), Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj-Napoca, în perioada 30 iunie – 12 iulie 2020, precum și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, în perioada 15 iulie- 8 august  2020.

 

Ami Vasilescu în parteneriat cu HXA Art Gallery și Primăria Municipiului Hunedoara  organizează a V-a expoziție a proiectului Artă Plastică Contemporană din România, care va avea deschiderea marți, 1 septembrie 2020, ora 17,00 la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Expoziția reunește pe simeze 49 de artiști, dintre care majoritatea sunt membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, 7 fiind membri ai AFAPRR – Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România.

Proiectul cultural s-a înființat în februarie 2020, la inițiativa pictoriței Ami Vasilescu și este gândit pentru a promova arta și artiștii români, atât în țară cât și peste hotare, dar și pentru a încuraja colaborări menite să promoveze arta contemporană din România și turismul autohton.

Curatorii expoziției: Ami Vasilescu și Horia Gherghina.

În deschidere va vorbi domnul Sorin Tincu, arheolog, directorul Castelului Corvinilor din Hunedoara.

Parteneri: Uniunea Artiștilor Plastici din România și Muzeul Castelul Corvinilor.

Parteneri media: Intell News, Radio România Internațional, Ultima Oră.

Claudiu Victor GHEORGHIU

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.