Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Castigatorii Competitiei Nationale de CanSat, editia 2017

Publicat: duminică, 30 aprilie 2017

In perioada 19 – 23 aprilie a avut loc finala Competitiei Nationale de CanSat 2017, organizata de ESERO Romania — un proiect al Agentiei Spatiale Europene (ESA) in colaborare cu Agentia Spatiala Romana (ROSA).

Castigatorii editiei din 2017 sunt:

  • Locul 1: Echipa TOMIS III, Colegiul National Mircea cel Batran din Constanta;
  • Locul 2: Echipa Spartans, Colegiul National Constantin Carabella din Targoviste;
  • Locul 3: Echipa Late Night Engineers, Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Toate cele sapte echipe calificate in finala au lansat mini-sateliti de tip CanSat de pe Aerodromul George Valentin Bibescu din Ploiesti.

CanSat-ul este o simulare a unui satelit integrat in volumul si forma unei doze standard de bauturi racoritoare cu un volum de 330 mililitri. Participantii au avut ca misiune principala introducerea tuturor subsistemelor specifice unui satelit.

Inainte de lansare, echipele au trecut printr-o inspectie tehnica, prin care s-a verificat eligibilitatea satelitului pentru procedurile de lansare (precum dimensiune, greutate, comunicatii radio si alte aspecte specifice).

Mini-satelitii au fost lansati dintr-un elicopter de la altitudinea de un kilometru. Acestia au colectat date pe care echipele le-au procesat ulterior.

Misiunea secundara a echipei TOMIS III s-a axat pe analiza conditiilor de existenta a vietii de la locul lansarii. Misiunea secundara a echipei Spartans a constat in achizitia pozitiei satelitului, determinarea umiditatii si a intensitatii luminoase. Echipa Late Night Engineers a incercat aterizarea la un punct fix cu ajutorul unei parapante.

Echipa situata pe locul I, TOMIS III, va participa in finala europeana a competitiei, organizată de Agentia Spatială Europeana (ESA), la Bremen, in Germania, in perioada 28 iunie – 2 iulie.

Editia din 2017 a Competitiei Nationale de CanSat a fost organizata de ESERO Romania, cu sustinerea Colegiului Tehnic “Elie Radu” din Ploiesti, aInspectoratului  Scolar  Judetean Prahova, a Scolii Superioare de Aviatie  Civila si a domnului profesor Adrian Mehedinti, Ambasador al Spatiului pentru zona de dezvoltare 3 – Sud, presedintele comitetului local de organizare.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=79728

Publicat de la data apr. 30 2017. Categorii EDUCAȚIE, EDUCAȚIE ȘTIINȚĂ și TEHNOLOGIE, ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 septembrie 2019, 2:24
 

VNV
Senin
16°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 16°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 54%
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:53
Apus: 19:29
Prognoza 15 septembrie 2019
Zi
 

NNE
Parţial însorit
26°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

SV
Senin
12°C
Vânt: 0 km/h SV
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 228.761 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team