Cat intentioneaza sa cheltuiasca romanii de 1 Mai

Trei din cinci angajati care vor avea liber de 1 Mai vor petrece minivacanta din acest weekend acasa, cu familia si prietenii sau in aer liber.

Cei mai multi dintre ei vor aloca un buget de sub 200 de lei de persoana pentru activitatile planificate, arata un studiu realizat de eJobs.

41% dintre cei care vor fi liberi de Ziua Muncii vor petrece acasa cu familia sau prietenii, iar 21% vor iesi in aer liber, la iarba verde sau la un loc de gratar.
Doi din 10 au decis sa mearga la mare sau la munte, marea fiind preferata in special de tineri, 57% dintre respondentii care au ales litoralul avand intre 19 si 25 de ani.
In acelasi timp, muntele este preferat de respondentii cu varsta intre 26 si 35 de ani si, respectiv, 46 si 55 de ani.
Cei care au ales sa se indrepte catre destinatii turistice pentru minivacanta de 1 Mai si-au planificat cheltuieli mai ridicate.
Astfel, cei care prefera sa mearga la mare se asteapta sa cheltuiasca intre 500 si 1.000 de lei de persoana, iar 41% dintre cei care merg la munte se asteapta la cheltuieli de 200-500 de lei de persoana.
In acelasi timp, majoritatea celor care vor pleca peste hotare au alocat peste 2.000 de lei.
Numarul lor nu este, insa, foare mare, intrucat doar 3% dintre respondenti vor pleca in strainatate in weekendul prelungit de 1
Mai, aceasta optiune fiind aleasa, in special, de cei cu varste de peste 56 de ani (33%) si de tineri cu varste intre 26 si 35 de ani (33%).
Alti 19% nu s-au hotarat inca ce vor face de Ziua Muncii, cei mai nehotarati fiind tinerii sub 25 de ani (27%).
Studiul eJobs a fost realizat online, in perioada 16-26 aprilie, in randul a 546 de respondenti cu varste intre 18 si 55 ani.
Sursa: manager.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.