CC va judeca contestația PMP și PDL sâmbătă, la ora 10.00

Curtea Constituţională a anunţat că se va întuni sâmbătă, la ora 10.00, pentru a judeca contestaţia opoziţiei privind validarea noului Guvern de către Parlament.

Judecătorii Curţii Constituţionale recunosc că România se află într-o situaţie fără precedent.

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat că au mai fost țări care au rămas fără Guvern și ”se pare că au dus-o mai bine în perioada aia”.

Întrebat, la intrarea în sediul CC, dacă este posibil să cadă Guvernul în urma analizării sesizării referitoare la Hotărârea Parlamentului privind noua componenţă a Guvernului, Zegrean a spus: „Să dăm noi joi Guvernul? Nu, nu facem noi asta. Numai Parlamentul poate să dea jos Guvernul”.

Potrivit lui Zegrean, au mai existat țări care au rămas fără Guvern.

„Vedeţi că au fost ţări care… De exemplu, Belgia, un an jumătate nu a avut Guvern şi se pare că a dus-o mai bine în perioada aia”, a adăugat preşedintele CCR.

Întrebat dacă, în cazul în care efectele hotărârii privind noua componenţă a Guvernului sunt suspendate, Guvernul Ponta II rămâne în vigoare, Zegrean a răspuns: „Da, pentru că nu a fost demis acest guvern . (…) El funcţionează, ţara este pe mâini bune, nu? Este guvernată. Este în regulă”.

Totodată, Zegrean a precizat că încă nu a văzut sesizarea PDL care a fost trimisă marţi, prin fax, un termen de soluţionare a acesteia urmând să fie stabilit.

„Este o situaţie absolut nouă, astfel de situaţii nu am mai avut. Sigur, am să vă spun imediat ce stabilim un termen. Săptămâna aceasta, zilele sunt toate pline. Astăzi avem şedinţă de la 10.00, mâine avem şedinţă toată ziua. Vineri, în general, nu se ţin şedinţe. Or, nu putem până vineri. Nu ştiu cum am putea vineri să stabilim. Ar trebui să şi citim dosarul”, a precizat Augustin Zegrean.

PDL şi PMP arată, în sesizarea depusă la CC, că programul de guvernare aprobat de Parlament în decembrie 2012 a fost completat prin cooptarea UDMR, astfel că hotărârea privind modificările din Guvern aprobată de plenul reunit marţi este neconstituţională.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.