CE a dat undă verde micilor româneşti

Comisia Tehnică din cadrul Departamentului pentru Sănătate a Comisiei Europene (SCOFCAH) a votat luni aprobarea listei de aditivi ce pot fi folosiţi pentru produsele alimentare tradiţionale, după ce în urmă cu mai puţin de o lună fusese luată decizia de a amână acest vot pentru luna iunie.

Astfel, Comisia Europeană a aprobat, luni, folosirea în continuare a bicarbonatului de sodiu şi a carminului în mititei.

Uniunea Europeană anunţase că nu va mai permite folosirea acestor substanţe în compoziţia mititeilor.

„Bicarbonatul de sodiu sau E 500 nu este şi nu a fost niciodată autorizat în prepararea cărnii, inclusiv în cazul <mititeilor>. În noua listă a aditivilor alimentari pentru UE, folosirea autorizată a acestora este prezentată în conformitate cu categoriile de alimente la care ei pot fi adăugaţi”, a spus Frederic Vincent, purtător de cuvânt al comisarului european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, Tonio Borg.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.