Ce efecte a produs scăderea TVA la pâine
Reducerea TVA la 9% la pâine, în luna septembrie, a dus creşterea producţiei fiscalizate cu 10 procente, potrivit preşedintelui Rompan, Aurel Popescu.
„A crescut comanda la pâine, în medie, cu 10 procente. Asta înseamnă că producţia fiscalizată a crescut cu 10 la sută într-o lună, ceea ce este excepţional, (…) în contextul în care autorităţile statului au demarat destul de greu aceasta activitate de control”, a afirmat, miercuri, la Antena 3, preşedintele Rompan cu privire la efectele măsurii de reducere a TVA la pâine.
Totodată, Aurel Popescu a arătat că, în septembrie, „preţul cu amănuntul s-a redus în medie cu 10 procente, faţă de 12 cât era preconizat”.
O primă analiză concretă a efectelor diminuării TVA la pâine va apărea după 25 octombrie, a mai adăugat preşedintele Rompan.