Ce idei trăsnite mai au aleșii neamului când vine vorba de grațiere

Nu doar senatorul PSD Şerban Nicolae a venit cu propuneri controversate la legea graţierii. Senatorul PSD Liviu Brăiloiu propune, de exemplu, graţierea deţinuţilor care au peste 70 de ani indiferent de infracţiunea pentru care au fost condamnaţi. Senatorul UDMR Tanczos Barna propune graţierea falsului intelectual, în timp ce el însuşi este acuzat de fals intelectual.

Senatorul UDMR Tanczos Barna este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual într-un dosar privind retrocedarea frauduloasă a staţiunii de cercetare Băneasa. Fix pentru graţierea faptelor de fals intelectual a propus un amendament la viitoarea lege.

Senatorul susţine că propunerea nu îl avantajează pe el personal.

Graţierea se referă strict la cei care sunt deja condamnaţi, în niciun caz nu se poate referi la persoane care ar putea fi trimise în judecată şi eventual ar putea fi judecaţi şi condamnaţi„, indică Tanczos Barna.

Judecătorul Cristi Danileţ explică însă că propunerea îl avantajează şi pe senatorul UDMR. Proiectul de lege prevede clar că se graţiază faptele comise până la data de 18 ianuarie 2017.

Cei care sunt în momentul de faţă în anchetă la procuror sau se află în judecată la instanţele din România  ar putea beneficia de legea de graţiere dacă nu se corectează ultimul articol din proiectul de lege privind graţierea, care se referă la faptă şi nu la pedepse„, atrage atenţia judecătorul Cristi Danileţ.

Barna propune şi ca deţinuţilor care au copii sub 14 ani să li se şteargă jumătate din pedeapsă.

Un alt senator, Liviu Brăiloiu de la PSD, propune să fie graţiaţi toţi deţinuţii care au peste 70 de ani, indiferent de infracţiunea pentru care au fost condamnaţi.

Astfel ar putea beneficia de lege şi Dan Voiculescu sau torţionarul Alexandru Vişinescu.

Senatorul ALDE Ionuţ Sibinescu propune să fie graţiaţi şi deţinuţii care nu achită fără rea credinţă prejudiciul.

Ceea ce impresionează în atitudinea acestor domni parlamentari este faptul că amendamentele lor în favoarea infractorilor vin după manifestaţiile cu sute de mii de oameni în pieţele României împotriva unor astfel de legi pentru favorizarea infractorilor„, subliniază jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Amendamentele depuse urmează să fie discutate în Comisia juridică a Senatului.

Sursa: Știrile TVR

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.