Ce mai plătesc românii fără să realizeze: factura evaziunii fiscale. 1,31 MILIARDE de euro anual

Statul pierde anual circa 1,31 miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale din principalele ramuri ale industriei alimentare, potrivit calculelor gândul. Cea mai mare sumă, 600 de milioane de euro, nu mai ajunge la stat din cauza evaziunii fiscale din sectorul morăritului şi al panificaţiei, unde evaziunea ajunge să reprezinte până la 60% din această piaţa evaluată la un miliard de euro pe an.

Alte 480 de milioane de euro se pierd anual, potrivit estimărilor gândul, din sectorul legumelor şi fructelor, o piaţă de 800 de milioane de euro, iar restul de 230 de milioane de euro nu mai ajung în visteria statului din industria cărnii.

Cel mai recent caz de evaziune în industria alimentară, cu un prejudiciu de circa 50 de milioane de euro, este anchetat în prezent de DNA şi îl implică pe senatorul PSD Niculae Bădălău, urmărit penal pentru trafic de influenţă, pe procurorul Angela Nicolae şi pe mai mulţi funcţionari ai Ministerului Finanţelor.

„Evaziunea fiscală este cea mai neagră gaură pentru bugetul de stat. Pentru a face plinul la buget, Guvernul este nevoit să inventeze alte taxe şi impozite. Fiecare cetăţean contribuie la plata evaziunii fiscale”, este de părere Sorin Minea, preşedintele Federaţiei Patronale din Industria Alimentară.

gândul vă prezintă metodele prin care se face evaziune fiscală în industria alimentară, de la carnea de porc şi pui la legume, fructe şi panificaţie.

Detalii

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.